Suusabuss toob sportimisrõõmu kooli kätte

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Tanel Ojaste sõidab Otepäält suusabussiga Eestimaa igasse nurka, et lastesse suusahuvi süstida.
Treener Tanel Ojaste sõidab Otepäält suusabussiga Eestimaa igasse nurka, et lastesse suusahuvi süstida. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnu Kuninga tänava põhikooli õues peatus kvaliteetset suusavarustust ja hooldusvahendeid täis laaditud suusabuss, treener Tanel Ojaste juhendamisel sai mitu klassitäit lapsi värske õhu ja päikese käes suuskadel rabelemisest põsed punaseks ja silmad särama.


Buss sõidab suusaliidu projekti raames Eestimaa koole mööda juba teist aastat, eesmärk on äratada noortes huvi suusatamise vastu ja pakkuda esmast suusatamiskoolitust.



“Tahame lastele näidata, et suusatamine võib olla tore ja üldse mitte nii raske, kui telerist suusavõistlusi vaadates tundub,” ütles Ojaste. “Lihtne on väita, et varustus on nii kallis, aga saab ju osta kasutatud varustust, anda peres ja koolides suuski väiksematele lastele edasi. Minu meelest saab ikka hakkama, kui on tahtmine suusatada.”



Suusabussi rahastab Eesti kultuurkapital ja toetavad sponsorid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles