Našistid kimbutavad jälle Eesti saatkonda Moskvas

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremlimeelne noorteliikumine Naši on ka varem Eesti saatkonda kimbutanud.
Kremlimeelne noorteliikumine Naši on ka varem Eesti saatkonda kimbutanud. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Täna hommikul tõid ligi 50 našisti Moskvas asuva Eesti saatkonna juurde suure palderjanipudeli ja soovitasid Eesti valitsusel mõistusele tulla.

Našistide esindaja väitis RIA Novostile, et palderjan on mõeldud Eesti valitsuse jaoks, kel nende hinnangul on psüühilisi probleeme ja kes ei käitu adekvaatselt.

Ebaadekvaatse käitumise näitena toodi välja Suure Isamaasõja mälestusmärgi teisaldamist, ilma mõjuva põhjuseta sissesõidukeelu kehtestamist, fašismi ülistamist ja prokuratuuri otsust kaevata pronksöö korraldamises süüdistatud meeste õigeksmõistev otsus edasi.

Valget kitlit kandvad noored tõid saatkonna juurde 19-liitrise pudeli palderjani ja penoplastist välja lõigatud tabletikujutise.

Ka oli neil kaasas loosung «Eesti valitsus - võtke rohtu, teie haigus on rahvale ohtlik!» ning lehvitati Naši ja Venemaa lippudega.

Viieteistkümnekraadises pakases skandeerisid meeleavaldajad: «Kangelastest käed eemale, meie ravim aitab teid!», aga ka «Meil on soe ja hea, me tuleme siia veel!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles