Pühajärve Spa hotell osaleb Rohelise Võtme aastaauhindade konkursil

, reporter Otepääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve SPA hotelli restoranis on mahetoitu kerge leida.
Pühajärve SPA hotelli restoranis on mahetoitu kerge leida. Foto: Ülle Kübarsepp

Sel aastal peetakse Eestis esimest korda majutusettevõtetele mõeldud Rohelisema Turismi foorum. Sellel jagatavate auhindade üks kandidaat on Pühajärve Spa hotell.

Rohelisema Turismi foorum toimub turismimessi «Tourest 2009» osana. Sellega soovitakse tutvustada säästva ja keskkonnasõbraliku majandamise arengusuundi.  

Foorumil antakse esmakordselt Eestis üle Rohelise Võtme aastaauhinnad (RVA) majutusettevõtetele, kes kooskõlas vastava konkursiga välja arendanud keskkonnasõbralikud algatused, mis viiakse ellu käesoleval aastal.

RVA 2009 kampaanias võisid osaleda need Eesti majutusettevõtted, kes oma senise tegevusega demonstreerinud keskkonnasõbraliku majandamise põhimõtete järgimist.

Eelvaliku novembris 2008 läbisid seitse ettevõtet, nende hulgas ka Pühajärve Spa hotell. Keskkonnasõbraliku algatuse konkursitöid hindab eri valdkondade ekspertidest koosnev viieliikmeline žürii. RVA 2009 kulmineerub 13. veebruaril turismimessil     «Tourest 2009», mil toimub aastaauhindade pidulik üleandmine.

Tervislik hommikusöök


Pühajärve Spa hotelli võistlustöö kannab pealkirja «Vali mahetoit – hea Sinule, hea loodusele!».

Hotelli 110kohalises restoranis pakutakse külalistele rikkalikku buffet-hommikusööki, mille menüüs on lai valik Eestis ökoloogiliselt toodetud toiduaineid. Hotelli peakoka Silver Silmere sõnul on tervislik toit märgistatud nii, et külastaja saab enne toidu valimist teada, milline neist on ökoloogiline ja millisest talust üks või teine toiduaine pärit on.

Ökoloogiliselt Eestis toodetud toiduaineid on plaanis hakata järk-järgult rohkem kasutama ka restorani ja pubi menüüdes. Kevadel kavatsetakse hakata pakkuma mahetoitu eestipärases grupimenüüs, mis peaks eriti atraktiivne olema välisturistidele.

Eelistatakse kodumaist

Peakokk Silmere sõnul toob Pühajärvele piima, kohupiima ja jogurtit Pajumäe talu Viljandimaalt. Piima kasutatakse munahüübe ja putrude valmistamisel. Mahemunad saabuvad samuti Viljandimaalt – Kitsevälja talust.

Tervislikke kukleid ja leiba küpsetab Vändra Leib. Mahejuust tuleb Ida-Euroopa suurimalt mahetootjalt Saidafarmilt. Puhas Eesti mesi saabub Lääne-Virumaalt Taali mesilast, kus alates 2001. aastast tegutsetakse ökoloogiliselt.

Neile hotelli külastajatele, kes hindavad pakitee asemel naturaal­set taimeteed, pakutakse Põlvamaal Orapera talus spetsiaalselt Pühajärve Spa hotelli tarbeks segatud taimeteed «Hommikutervitus».

ASi Pühajärve Puhkekodu juhatuse liikme Kirsti Lamboti sõnul kasutab hotell meeleldi järjest rohkem otse talunikelt tulevaid  toiduaineid.

Ökoloogiline mõtlemine areneb tema hinnangul Eestis väga kiiresti, inimesed muutuvad aina keskkonnateadlikumaks. Positiivne tagasiside klientidelt innustab Lamboti väitel jätkama mahemenüüde täiendamist ja arendamist ka peale RVA konkursi lõppemist.

Rohelisema Turismi foorum toimub EAS Turismiarenduskeskuse toetusel, osana Rohelise Võtme 2008. aasta koolitusprogrammist.

------------------------

Roheline võti

Roheline Võti (Green Key) on rahvusvaheline keskkonnamärgis, millega liitudes saavad Eesti majutusettevõtted näidata oma keskkonnasõbralikku suhtumist.

Eestis on Rohelise Võtme märgist rakendatud alates 2002. aas­tast, tänaseks on sellega tunnustatud 21 majutusettevõtet.

Lõuna-Eestis kannavad Rohelise Võtme märgist Pühajärve Spa hotell, Kubija hotell Võrus, Waide motell Elva lähistel ja Pesa hotell Põlvas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles