Selgusid maakonna talikrossi meistrid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MX1 klassis seitsmendaks tulnud Lembit Nõlvak tunnistas, et absoluutarvestuse korral oleks ta olnud järvalastest teine, sest Türi AMK sõitja Mirko Falten oli temast kiirem.
MX1 klassis seitsmendaks tulnud Lembit Nõlvak tunnistas, et absoluutarvestuse korral oleks ta olnud järvalastest teine, sest Türi AMK sõitja Mirko Falten oli temast kiirem. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Pühapäeval oli Türi vallas Kihli krossirajal talvise kestvuskrossi teine osavõistlus, kus selgusid ka Järvamaa talikrossi meistrid. Järvalastest olid parimad Kristen Pilv ja Mirko Falten.

Erinevalt suvistest motokrossidest ei kulgenud Türi kestvuskrossirada mitte ainult krossirajal, vaid ka kõrval veekogu jääl ning osaliselt ümbritseva metsa all. «Metsa minek ja sealt tulek olid veel jupiti sileda põllu peal,» lisas Türi auto- ja motoklubi juhatuse esimees Heino Aavasalu.
Talikrossi nägi Kihlis
esimest korda
Aavasalu ütles, et raja ettevalmistused algasid juba sügisel mullatöödega. «Viimased kaks nädalat kulus nii-öelda viimistlusele,» lausus ta. «Raja ettevalmistuse juures oli ametis kümmekond inimest.»
Aavasalu märkis, et rada sai ligi neli kilomeetrit pikk. «Võistlused tegi eriliseks asjaolu, et kunagi varem pole Kihli rajal talikrossi peetud,» lisas ta. Türi kestvuskrossil selgusid ühtlasi ka Järvamaa talikrossimeistrid, kelleks osutus iga klassi parim järvalane.
Kestvuskrossil oli kaheksa masinaklassi, mille sõidud jagunesid kolme starti. Esimesena läksid rajale 85 cc, MX1 ja MX2 klassi sõitjad ja nende sõit kestis tunni.
85 cc mootorrataste klassis osutus järvalaste parimaks Kristen Pilv. «Pilv ei võistle Järvamaa klubi all, aga elab siin,» täpsustas Aavasalu.
MX1 klassis lõpetas järvalastest kiireimini Lembit Nõlvak, kes tuli kokkuvõttes seitsmendaks. «Tuleb tunnistada, et absoluutarvestuse korral oleksin olnud järvalastest teine, sest Mirko Falten oli minust kiirem,» selgitas ta. «Et klassiti peeti eraldi arvestust, tulin MX1 parimaks järvakaks.»
Nõlvak sõnas, et kestvuskross on Eestis üpriski uus võistlusvorm, mis on segu erinevatest krossialadest. «Osalesin ka jaanuari keskel Mõedakul kestvuskrossi esimesel etapil, nii et Türi oma oli samm arengus edasi,» ütles ta.
Nõlvak tunnistas, et tegi vea, kui lasi rehvid enne võistlusi liiga tühjaks. «Rada pakkus möödasõiduvõimalusi suuresti vaid jääraja lõikes, kuid polnud head pidamist,» selgitas ta. «Paljud konkurendid said seal minust mööda.»
Pealtvaatajaid oleks
võinud rohkem olla
Klassis MX2 tuli Mirko Falten teiseks, saades nii Järvamaa meistritiitli.
Teisena läksid rajale noored Quadracer’i sõitjad, kellel kulus meistri selgitamiseks 20 minutit. Järvamaa poistest oli ainsana võistlustules Romet Jürgenson, kes tuli Quad 100 viienda kohaga maakonna meistriks.
Heino Aavasalu selgitas, et Quad 100 ja 200 sõitsid lühendatud rajal, mille pikkuss oli 600 meetrit.
Kui eelnevad klassid osalesid karikasarjas individuaalarvestuses, siis kolmandana starti läinud ATV-d ja Quadracer’id selgitasid etapi paremaid meeskondi. «Meeskond koosnes kahest sõitjast, kes pidid kahetunnise sõidu käigus tegema vähemalt kolm vahetust,» selgitas Aavasalu.
Kõigepealt lasti rajale neljarattaveolised ATV-d ning seejärel paar minutit hiljem tagarattaveolised Quadracer’id. Parima Järvamaa meeskonnana tulid Hendrik Õunapuu ja Ivar Vaaderpass Quadracer’ite klassis neljandaks.
Aavasalu andmetel leidis pühapäeval tee Kihli krossi­rajale poole tuhande inimese ringis. «Pealtvaatajaid oli 200 kanti, ülejäänud siis võistlejaid ja nende abimehed,» selgitas ta. «Talvise võistluse kohta oli huvilisi rahuldavalt.»
Talvisel kestvuskrossil on viis osavõistlust. Kolmas osavõistlus on juba sell nädalavahetusel Haapsalu lähistel Kiltsi lennuväljal. Kihlis on järgmine suurem krossivõistlus mai keskel Kevadpealinn Türi karikatele.

TEAVE

JÄRVALASED TÜRI KESTVUSKROSSIL
85cc: II Kristen Pilv Kahro RC Honda.
MX1: 7. Lembit Nõlvak Roosna-Alliku MK KTM; 16. Kalmer Jalast Roosna-Alliku MK Kawasaki; 24. Enno Lustus Quad MK KTM; 27. Kalev Kallas Türi AMK Yamaha.
MX2: II Mirko Falten Türi AMK Yamaha; III Tom Õunamaa Türi AMK Kawasaki; 9. Tanel Rauk Türi AMK Kawasaki; 10. Rene Peilmann Türi AMK Yamaha; 17. Kaido Kalk Roosna-Alliku MK Kawasaki.
Quad 100cc: 5. Romet Jürgenson Quad MK E-ATV.
Quadracer: 4. Hendrik Õunapuu/ Ivar Vaaderpass Quad MK RIV-KTM; 5. Margo Näss/Alari Velleste Quad MK Yamaha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles