Politsei manitseb sõidukeid puhastama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: TV3

Politsei pöörab veebruaris suuremat tähelepanu sõidukite tehnilise seisukorra kontrollimisele ning tuletab autojuhtidele meelde, et talvistes tingimustes tuleb hoida auto tuled, klaasid ja registreerimismärk puhtana.

 
Seoses vahelduvate ilmastikuoludega soovitab politsei pöörata inimestel suuremat tähelepanu oma sõiduki tehnilisele seisukorrale.

«Praegusel ajal, kui lörts vaheldub lume, päikesepaiste ja krõbeda külmaga, liigub meie teedel palju määrdunud autosid,» ütles politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna juhtivkonstaabel Marili Kohava. «Mustad tuled ja klaasid vähendavad aga nähtavust ning võivad põhjustada liiklusõnnetusi.»

Politsei paneb inimestele südamele, et enne rooli istumist tuleb kontrollida, kas sõiduk on tehniliselt korras ja puhas. Lisaks kehtiva tehnilise ülevaatuse olemasolule ja rehvide korrasolekule peab regulaarselt puhastama nii auto klaase kui ka tulesid.

Sageli kipub ununema, et esiklaasi peab hoidma puhtana ka seestpoolt. Kuigi jää ja lume kraapimine auto akendelt on talvel iseenesestmõistetav, leidub inimesi, kes suhtuvad sellesse hooletult.

Suurte sõidukite juhid peavad eriti tähelepanelikult kontrollima, kas auto katus või koorem on jääkamakatest puhas, sest halvimal juhul võivad need purustada taga sõitva auto esiklaasi ja vigastada autos viibijaid.

Auto kojamehi tuleb korrapäraselt puhastada sooja jooksva vee all, kuid sobib ka klaasipuhastusvedelik. Kui puhastamine ei kanna vilja, peab ostma uued kojamehed. Kojamehi tuleb vahetada meie tee- ja ilmastikuoludes kord aastas. Et kojamees ei jäätuks öösel akna külge, võib panna akna ja kojamehe varre vahele tikutopsi.

Samuti tuletab politsei autojuhtidele meelde, et udutulesid võib kasutada vaid halva nähtavusega ja et auto registreerimismärk peab olema puhas ning loetav.

Auto klaaside ja tulede puhastamine ei tee liiga rahakotile ega röövi palju aega. Selle tegematajätmine võib aga viia inimelu kaotuseni. Võtke aega ja vaadake enne sõitma asumist sõiduk kriitilise pilguga üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles