President Medvedev hakkab valvama tippametnike puhkuseid

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse suusakuurort Courchevel, milles veetsid mõnusalt aega Venemaa kolm kõrget ametnikku.
Prantsuse suusakuurort Courchevel, milles veetsid mõnusalt aega Venemaa kolm kõrget ametnikku. Foto: AFP / Scanpix

Vene president Dmitri Medvedev hakkab silma peal hoidma valitsuse liikmete ja presidendi administratsiooni ametnike puhkustel, kirjutab Kommersant.


Väljaande väitel allkirjastas riigipea korralduse, mille järgi administratsiooni kõrged ametnikud, jõuministeeriumite juhid ja välisminister peavad kirjalikult teatama oma puhkusest, selle pikkusest ja puhkuseveetmise kohast.

Osaliselt on taolise sisekorrareegli taga asjaolu, et puhkusel viibivaid poliitikuid saaks terava vajaduse korral ruttu kätte.

Lisaks sellele soovib Medvedev vältida ebamugavaid olukordi, mis on seotud ametnike puhkustega kallites välismaistes kuurortides.

Kommersandi allika sõnul allkirjastas Medvedev korralduse pärast seda, kui grupp kõrgeid Vene ametnikke jäi ajakirjanikele silma Prantsuse Alpide menukas suusakuurordis Courchevelis.

Ajalehe andmetel puhkasid tookord Prantsusmaal Venemaa olümpiakomitee president Leonid Tjagatšov, Kremli asjadevalitseja Vladimir Kožin ja Föderaalse kaitseteenistuse direktor armeekindral Jevgeni Murov.

Finantskriisi ajal võivad tippametnike taolised puhkused mõjutada negatiivselt ühiskondlikku arvamust ja riigi imagot ning seda Medvedev ei soovi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles