Kõrgemäe tulevik - korralik spordikeskus

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgemäe.
Kõrgemäe. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kõrgemäele tahab Rainer Miltopi sõnul korraliku spordikeskuse rajada spordiklubi Palermo, paraku on asi seisnud pikemat aega Rakvere valla taga, sest vald ei ole suutnud teha Kõrgemäe detailplaneeringut.



SK Palermo juhatuse liige Rainer Miltop ütles, et seni on asju aetud rohkem heast tahtest ja üritatud igasuguste projektidega liituda, sest kindlust tuleviku suhtes ei ole.

"Lootust siiski on, et kevadeks saab vald detailplaneeringu valmis, kui see on olemas, hakkame täie hooga tegema," lubas Miltop.

Spordiklubil on kavas teha Kõrgemäele korralik mäesuusanõlv ja ka treeningunõlv ning jõuda isegi selleni, et mäesuusaõpe oleks kooliprogrammis.

"Kindlasti tuleb soetada korralikud lumemasinad ja tõstukid," rääkis Miltop ja lisas, et lumemasinate jaoks on vaja rajada Kõrgemäe jalamile tehisveekogu. Lisaks peaks kompleksi kuuluma autodroom, laste mänguväljakud, jalgratta- ja suusarajad ning loomulikult olmehooned.

Kõrgemäe suur eelis on Rainer Miltopi sõnul see, et sealsed nõlvad jäävad põhja poole ja kevadine päike ei pääse väga kergesti lumele kurja tegema.

SK Palermo juhatuse liige Kert Karus Miltopiga päris nõus ei ole ja arvas, et spordikeskuse rajamise tarvis oleks vaja luua uus organisatsioon või hoopis anda Kõrgemäe arendamine Rakvere spordikeskusele.

"Ühe spordiklubi jaoks on see natuke liiga suur pähkel," arvas Karus. "Kõrvale on kindlasti vaja tugevat partnerit."

Rakvere vallavanem Aivar Aruja rääkis, et praegu käib valla üldplaneeringu keskkonnamõjude hindamine, mis peaks valmima kevadeks, siis saab vald hakata maad munitsipaliseerima. "Need on pika vinnaga asjad ja ei käi kiiresti," lausus vallavanem.

Aruja kinnitusel peaksid asjad sügiseks juriidiliselt nii kaugel olema, et Kõrgemäele saaks midagi tegema hakata.

16. veebruaril toimub maavanema juures Lääne-Virumaa suusaspordiveteranide austamine. Kert Karus ütles, et varem on Rakveres suusaveteranidele laiemalt tähelepanu pööratud 30 aastat tagasi.

"Minu vanaonu Aleksi Ilves oli sel ajal suusaföderatsiooni eesotsas ja tänu temale tähistati siis Rakveres pidulikult 50 aasta möödumist Tõr­ma suusahüppemäe avamisest ja toimus palju üritusi."

Karus, kes on Rakvere suusaspordi ajalugu põhjalikumalt uurinud, juhtis tähelepanu asjaolule, et pikki aastaid oli Tõrma Kõrgemägi ülitihedalt seotud Rakvere 1. keskkooliga.

"Kool organiseeris suusahüppetorni taastamise pärast sõda ja just Rakvere 1. keskkoolis alustas tegevust ka mäesuusaring, kust sai tuule tiibadesse lõviosa meie omaaegsetest tugevamatest mäesuusatajatest," rääkis Karus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles