Läti politsei ähvardab palga vähenemise korral protestima hakata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Riia südalinnas 2009. aastal.
Rahutused Riia südalinnas 2009. aastal. Foto: SCANPIX

Läti politseinikud ähvardavad märtsis alustada ulatuslikke protestiaktsioone, kui neile makstakse veebruari eest lubatust väiksemat palka.


Politseinike ametiühingu juht Agris Suna ütles reedel pärast kohtumist riigipolitsei ja siseministeeriumi juhtidega, et ametiühing on leppinud politseinike töötasu üldise 15 protsendilise kärpega, kuid kui ametiühingu arvutused leiavad kinnitust ja osa politsenikke saab veebruari eest kolmandiku võrra väiksema palga, ei lase protestid end kaua oodata.

Mis vormis protestiavaldused tulevad, seda Suna ei öelnud, kuid toonitas, et need tulevad rahumeelsed ja tõhusamad kui miitingud või rongkäigud.

Veebruarist väheneb kõigi riigipolitsei, tuletõrje- ja päästeameti ning piirivalve töötajate toidutoetus 120-lt 50 latini, samuti kaob puhkusetoetus ühe kuupalga ulatuses.

Riigipolitsei ülem Aldis Lieljuksis on tunnistanud, et töötasu ja kuluhüvitiste üldine kahanemine võib osutuda umbes 18 protsendiliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles