Paber: Koolimaja remont maksab vähe ehitus

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi maagümnaasiumi peahoone remondi parim pakkumine oli 20 protsenti odavam, kui linnavalitsus oli loota julgenud. Hinna hilisema kerkimise vastu kavatseb tellija end kaitsta eriti turvalise ehituslepinguga.


«Arvasime, et pakkumised on 15 miljoni krooni ümber,» selgitas linnamajandusameti juht Priit Vihuri. Kui kõik 12 pakkumist olid avatud, selgus, et odavaim on Facio Ehituse oma summaga 12,2 miljonit krooni.


Alla 13 miljoni jäi veel üks pakkumine, enamik neist oli aga vahemikus 13—15 miljonit krooni. «Eriti madalad hinnad pole usaldusväärsed,» lausus Vihuri võidupakkumist analüüsides. Selleks, et ehitusfirma ei saaks töö käigus hinda kergitada, tuleb Vihuri sõnul koostada väga korralik leping.


Facio Ehitusega on Viljandi linnavalitsusel kogemusi ka varasemast ja paraku pole need olnud positiivsed. Nii spordihoone kui raamatukogu ehitusel on hiljem ilmnenud vigu: mõlemal sadas vihmavesi katusest läbi.


Raamatukogu rajamise eel üritas linnavalitsus Facio Ehitust vältida ning kõrvaldas ta konkursilt, kuid riigihangete ameti otsusega tuli lõpuks ikkagi just see firma valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles