Paber: Naiste huvi ei piirdu kodupaigaga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi naisteühenduste ümarlaud ja Vastemõisa naiste ühendus korraldasid pühapäeval Vastemõisa rahvamajas seminari «Naised kodukaitsest Euroopa Parlamendini», millest võttis osa paarkümmend inimest.


Nii naisteühenduse ümarlaua eesistuja kui maanaiste ühenduse esinaine Kadri Vollmann ütles, et peaaegu terve päeva kestnud seminaril oli kaks suuremat ettekannet. Eesti naisteühenduste ümarlaua eesistuja asetäitja Dagmar Mattiisen kõneles teemal «Kaitstus ei ole meeste privileeg» ja Euroopa Parlamendi endine nõunik Peep Mardiste tutvustas sellesama parlamendi tegevust.


«Kuulasin huviga Dagmar Mattiiseni ettekannet,» rääkis Naiskodukaitse Sakala piirkonna juht Vika Laan. Oli ju Mattiisen üks Eesti Naiskodukaitse taasasutajaid ja varem ka selle esinaine. Ta kõneleski naiskodukaitse ajaloost ja naiste rollist tagalas oma kodumaa kaitsel.


Sellel seminaril sõlmisid naiskodukaitsjad ja maanaiste ühenduse liikmed edaspidise koostöö leppe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles