Kaks kesklinna lasteaeda saavad uued sõimerühmad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Lähipäevil avatakse Tallinna Liivalossi ja Rõõmutarekese lasteaedades renoveeritud ruumid uute sõimerühmade tarvis.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen märkis, et kesklinnas oli selge vajadus lasteaiakohtade järele, seetõttu otsustati renoveerida kahes lasteaias ruumid täiendavate sõimerühmade avamiseks. Uute ruumide rajamisse investeeris linn 7,3 miljonit krooni.

Uute sõimerühmadega lisandub kokku umbes 40 uut sõimekohta.

«Linn on seadnud omale sihi, et iga lapsevanem saaks oma koolieelsele lapsele soovi korral lasteaiakoha ning juba praegu võime öelda, et olukord on viimastel aastatel märkimisväärselt paranenud,» sõnas Jäppinen.

Tema sõnul on praeguseks suutnud linn tagada kõigile kolme- kuni seitsmeaastastele lastele, kelle elukoht on linna haldusterritooriumil ning kelle vanemad seda soovivad, võimaluse käia munitsipaallasteasutuses.

2006. aastal võttis linnavolikogu vastu Tallinna programmi «Lasteaiakoht igale lapsele», mille eesmärk on, et iga linnaelanik saaks oma koolieelsele lapsele soovi korral lasteaiakoha.

Möödunud aastal lisandus pealinnas umbes 780 uut lasteaiakohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles