Linnavalitsus peaks noortele rohkem panustama

, Pärnu Hansagümnaasiumi õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Mart Viisitamm avas küll eelmisel nädalal uue noortekeskuse, kuid linn võiks keskusi juurde luua.
Linnapea Mart Viisitamm avas küll eelmisel nädalal uue noortekeskuse, kuid linn võiks keskusi juurde luua. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kujuta ette linnapildis lonkivaid teismelisi, kes närivad, suu lahti, nätsu ja üllatavad oma sõnavaraga isegi ennast.

Kõrvale mõtle siia Port Arturis lõbusalt itsitavad sõbrannad, kes jagavad teineteisele muljeid sellest, kuidas nad nädalavahetusel valedokumenti kasutades ööklubisse said. Kas tõesti ei paku Pärnu linn noortele korralikke vaba aja veetmise võimalusi?

Tegelikult pakub küll, aga raha on just see, mille taha tihtipeale asi seisma jääb. Kindlasti on enamikul Pärnu noortel oma hobi, kuid huviringid ja spordiklubid on üsnagi kallid. Peale selle nõuavad raha vabaajakohad nagu veekeskus, keegli- ja piljardisaalid.

Au ja kiitus äsja avatud noortekeskusele, kus noored saavad arendada oma musikaalsust ja harrastada muid hobisid. Sellise koha kaudu võivad Pärnust kasvada välja andekad muusikud, nagu siiamaani juba kasvanud on. Noortekeskusi peaks linnas rohkem olema ja Pärnumaa kohalikud omavalitsused peaksid rajama vähemalt ühe noortekeskuse igasse valda.

Linnas võiks toimuda rohkem noortele mõeldud üritusi ja pidusid, kus alaealisedki saaksid nädalavahetustel viibida.

Linna poolt võiks olla toetus mõne noortele peale mineva ansambli esinema kutsumiseks. Sellega saaks vältida probleemi, et linna ööklubid on täis alaealisi, kes kasutavad sisse saamiseks kas või sõprade dokumente.

Kahjuks on informatsioon see, mis sageli noorteni ei jõua. Koolistendil seisvad plakatid jäävad märkamatuks. Et kõik noored paraku ajalehti ei loe, võiks internetis olla pidevalt uuendatav sait, kus oleks kirjas, kuhu minna ja mida teha.

Pärnu linnavalitsus peaks üldse noortele rohkem panustama. Nii raha kui toega, sest noorte enda sõna ei kosta väga kaugele. Pärnust on pärit paljud omal alal  andekad inimesed ja see võiks nii jätkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles