Kohus jättis Viru Poja vaidluses õiguse Tallinnale

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik visioon Viru hotelli juurdeehitusest.
Arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik visioon Viru hotelli juurdeehitusest. Foto: Arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik

Tallinna halduskohus jättis täna rahuldamata Viru hotelli omanike taotluse tühistada linnavolikogu otsus, millega hotelli 17-korruseline juurdeehitus ehk Viru Poeg kustutati ala detailplaneeringult.

Viru Poja ehitamist nägi ette 1999. aastal kehtestatud Viru väljaku detailplaneering, mille alusel rajati ka praegune Viru keskus. 2005. aastal tahtis Viru hotelli omanikfirma rajama hakata ka Viru Poega, kuid toonane linnavõim eesotsas linnapea Tõnis Paltsiga keeldus väljastamast ehitusluba.

Ka hilisemad linnavalitsused on jäänud seisukohale, et Viru Poeg pole alale sobiv ning mullu suvel kustutas linnavolikogu selle erafirma ägedatest protestidest hoolimata ala detailplaneeringult. Firma vaidlustas aga volikogu otsuse kohtus.

Viru hotelli omanikfirma Pontos Group teatas täna, et nad soovivad Viru Poja ehituskeelu kompenseerimiseks Viru kinnistule uut ehitusõigust.

Firma väitel on nii Pontos Group kui ka linnavõim jõudmas arusaamisele kohtuvälise lahenduse otstarbekuses.

Samas on firma ja linnajuhid on kompenseerimise osas pidanud juba mitu aastat läbirääkimisi, kuid leppeni pole siiamaani jõutud põhjusel, et käärid ettevõtte ja linna soovide vahel on liiga suured.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ütles täna, et mingit kokkulepet pole firmaga hüvitamise osas saavutatud.

Ta lisas, et kohtu tänane otsus oli väga oluline ja kinnitas linnajuhtudele, et linnal on õigus planeeringuid osaliselt tühistada ning, et Viru Poja tühistamist läbi viies pole seadust rikutud.

Kohtuvaidlus ei pruugi siiski veel läbi olla, sest firmal on võimalik halduskohtu otsust vaidlustada ringkonnakohtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles