Paber: Arvustus: Kurjus köidab

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Topeltidentiteediga Batmanist on tehtud neli täispikka filmi. Ilma igasuguse kahtluseta on Christopher Nolani viimane lugu «Pimeduse rüütel» neist konkurentsitult parim.


Kriitikute ja publiku lemmikuks saanud filmi näitlejate nimekiri on nagu teatmik «Kes on kes Hollywoodis». Christian Bale nimiosas, lisaks Gary Oldman, Michel Caine ja Morgan Free­man. Nad kõik kahvatuvad aga 28-aastaselt elust traagiliselt lahkunud Heath Ledgeri ees — tema kehastada on puhta kurjuse esindaja, ühiskonnast välja tõugatud Jokker.


Jokker oli ka Batmani esimeses filmis. Ledgeri omakasupüüdmatult kurjuse eest seisev anarhistlik maniakk on aga oma sügavas naturalismis ja lootusetuses midagi harva nähtavat.


Nolani Gotham Citys paistab erinevalt esimestest Batmani filmidest ka päike, ent see ei tee kõike teps mitte vähem süngeks, pigem vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles