Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. Suusakahevõistlus ehk põhja kahevõistlus on taliolümpiamängude kavas olnud esimestest mängudest (1924 Chamonix) saati. Samuti võisteldi sel alal esimestel suusaalade maailmameistrivõistlustel 1925. aastal. 1952. aasta taliolümpial Oslos peeti kahevõistlust aga uute reeglite järgi. Mis muutus varasemaga võrreldes?
2. Rekordeid on igasuguseid. Millise rekordi püstitas 2008. aastal Kalle Hamburg?
3. Millega on tuntuks saanud Haavasaare talu Põlvamaal Vastse-Kuuste vallas?
4. Millises Euroopa pealinnas asuvad Demokraatia tänav, Metamorfooside linnaosa ja Põhiseaduse väljak?
5. 2007. aasta sügisel autasustas Venemaa rahvusvaheliste majandus- ja humanitaarprogrammide fond oma kõrgeima autasu, Peeter Suure I järgu ordeniga Gérard Xavier Marcel Depardieud. Kaheksaharulise poolvääriskividega ehitud kullaläikega tähe pälvis prantsuse filmistaar selle eest, et ta oma eeskujuga otsustas näidata äriajamise võimalikkust Venemaal. Mida müüb Depardieu Venemaal?

Vastused: 1. Suusahüpped enne suusatamist, 18 km suusatamise asemele 15 km. 2. Kogus Eesti läbi aegade suurima kartulisaagi (75 t/ha). 3. Seal asub Maarja küla intellektipuudega noortele. 4. Kreeka pealinnas Ateenas. 5. Oma viinamarjaistandustes valmistatud veini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles