Nigulas kosuvad nii siilid kui põder

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siil
Siil Foto: Toomas Huik ("Postimees")

Nigula metsloomade taastuskeskuses turgutatakse praegu «Aktuaalse kaamera» andmetel rohkem kui kümmet looma ja lindu, kõige suurem on aprillis aastaseks saav põder, kõige väiksemad aga siilid.


Praegugi vabalt aedikus ringi käiv põder pääseb kevadel metsa. Ta käib juba kaugemal jalutamas, aga tuleb ikka veel piimapudeli peale kohale.


Abitu põdravasikas sattus loomade rehabilitatsiooni spetsialisti Kaja Kübara hoole alla mullu kevadel. Perenaisel on aga praegu nii palju hoolealuseid, nagu talvel varem olnud polegi.

«Siis on siilid, neli siili, kaks neist, mulle tundub, teevad ilusti uinakut, aga kaks tükki küll siblivad veel ringi öösiti,» rääkis Kübar. «Merikotkas, väike konnakotkas, hiireviu, herilaseviu, must-toonekurg, valge-toonekurg ja kolm karu,» loetles ta asukaid.

Kübar rääkis, et karupojad satuvad keskusesse enamasti talvel, märtsis-aprillis on oodata hülgepoegi, suvel aga tuleb periood, kui tuuakse abituid põdravasikaid ja metskitsetallesid. Sügise poole kipuvad noored metsloomad avariidesse sattuma.

Et loomi tuuakse järjest rohkem, oleks taastuskeskusel vaja korralikku hoonet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles