Wall Streeti ootavad ees palgakärped

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wall Street.
Wall Street. Foto: SCANPIX

Kui Wall Streeti pangad maksid 2008. aasta eest välja 18,4 miljardit dollarit boonuseid, siis sel aastal võivad pangajuhid preemiata jääda.


Värskelt ametisse vannutatud president Barack Obama kritiseeris tugevalt Wall Streeti boonuseid, kirjutab 

Reuters

. Tema idee järgi ei tohiks pangad, millele antakse raskustest väljatulemiseks riigi raha, oma ülemustele enam heldeid boonuseid maksta.

Üks demokraatlikest senaatoritest käis reedel isegi välja idee, et pangajuhid ei tohiks aastas rohkem kui 400 000 dollarit teenida. Seda loomulikult juhul, kui tema pank saab riigiabi.

Viimasel ajal on USAs tähelepanu alla võetud pangajuhtide kulutused. Näiteks sai kriitikat Citigroupi plaan osta 2005. aastal tellitud firma eralennuk, millest presidendi arvates peaks nüüd loobuma. Samuti jäi tule alla Merrill Lynchi juht John Thain, kes kulutas oma kontori kujundusele 1,2 miljonit dollarit.

Kuigi Obama preemiate vähendamise plaan pole veel ametlikku käiku saanud, oodatakse selle kohta algaval nädalal täpseid otsuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles