Noormees hoidis purjus mopeedijuhti politsei saabumiseni kinni

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varas virutas öösel rolleri. Fotol puudub sündmusega otsene seos.
Varas virutas öösel rolleri. Fotol puudub sündmusega otsene seos. Foto: Toomas Huik

Hakkaja Elva noormees aitas politseil kinni pidada korrakaitsjatele varasemastki tuntud liiklushuligaani. 20-aastasele Kaarlile oli see juba neljateistkümnes õigusrikkumine.


Lõuna prefektuuri teatel märkas tähelepanelik 22-aastane noormees reede hilisõhtul kella 22 paiku Elva Konsumi parklast välja sõitmas mopeedi, mille juht oli ilmsete joobetunnustega.



Mopeed vingerdas ühest teeservast teise ning lisaks juhile istus seal peal ka kiivrita kaassõitja. Pealtnägija asus oma autoga mopeedi jälitama ning informeeris sellest ka politseid.



Kuna lähim politseipatrull asus väljakutse hetkel Elva linnast väljas, paluti helistajal mopeedil politsei kohalejõudmiseni silma peal hoida. Et aga mopeed


põhjustas jälitaja nähes liiklusohtlikke olukordi, otsustas seda jälitav noormees mopeedi ise kinni pidada, sõites talle autoga ette.



See aga mopeedijuhti ei peatanud ning ta vingerdas ennast mitmel korral eesseisvast autost kord vasakult, kord paremalt mööda ning jätkas sõitu seni, kuni mopeedi mootor välja suri.



Kiivrita kaasreisija jooksis mopeedi juurest kohe minema. Selle juhi haaras noor autojuht aga kinni ning hoidis teda kuni politsei saabumiseni paigal.



Politsei tuvastas 20-aastasel mopeediga sõitnud Kaarlil alkoholijoobe. Vaatamata oma suhteliselt noorele eale on Kaarel politseinikele juba vana tuttav – seekordne liiklusrikkumine oli noormehel juba neljateistkümnes.



Politseinikud määrasid selgi korral noorukile karistuseks kopsaka rahatrahvi.



Esimene kord ei olnud see seaduserikkujat püüda ka 22-aastasele hakkajale noormehele. Noormees on varemgi mitmeid kordi politseinikele liiklushuligaanidest teada andnud.



Tartu patrullitalituse vanemkonstaabel Tarmo Pütsepp hindab noormehe vastutustunnet kõrgelt. «Jääb vaid loota, et selliseid inimesi, kes mõistavad, et liikluses ei ole huligaanidele kohta ning julgevad vajadusel ka sekkuda, oleks meie ühiskonnas üha rohkem ja rohkem,» ütles Pütsepp.



Kuigi politsei hindab igati kodanike panust avaliku korra hoidmisse, soovitavad politseinikud olukorda sekkudes seda kõigepealt adekvaatselt hinnata.



«Kõige olulisem on, et liiga hasarti sattudes ei pandaks ohtu enda ning teiste elu ja tervist,» selgitas Pütsepp. Liiklusrikkujat nähes tuleks sellest teada anda


politseile ning toimida seejärel vastavalt politseilt saadud korraldustele.



Teel ebakindlalt liikuvast ja ohtu tekitavast liiklejast tuleks võimalusel teistele liiklejatele märku anda ohutuledega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles