Maratonirada kutsub end proovile panema

, reporter Otepääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Maraton. Pildil maratoni start.
Tartu Maraton. Pildil maratoni start. Foto: Postimees/Scanpix

Nädal enne Tartu suusamaratoni toimuval eelsõidul saab valida mitme erineva distantsi vahel. Nende pikkus variee­rub 16st 61 kilomeetrini.

Pühapäeval, 8. veebruaril toimuv eelmaraton pakub mitmeid võimalusi end proovile panna. Soovijad saavad 63kilomeetrise raja läbida kas täies ulatuses või suusatada vaid 31 km. Neile naistele, kes ei jaksa või kellel pole rohkemaks aega, on antud võimalus mekkida maratonihõngu 16kilomeetrisel rajal. Sellist võimalust pakutakse kaheksandat korda.

Avatud rajal sõit ei ole võistlus: paremusjärjestust ei selgitata, lõpuprotokoll avaldatakse tähestikulises järjekorras. Osavõtjatele kindlustatakse ajavõtt, diplom nime ja ajaga, teenindus ning toitlustus finišis ja rajal. Samuti on organiseeritud pakkide vedu finišisse, vajadusel arstiabi ning katkestajatele transport.

Avatud raja sõitudeks on võimalik registreeruda kas maratonikeskuses Tartus või internetilehel www.tartumaraton.ee.    Samuti on võimalik seda teha poolteist tundi enne starti. Osavõtumaks on eelregistreerujatele väiksem kui vahetult enne starti tasunutele.

Start 63 km pikale distantsile antakse kell 9 Otepääl Tehvandi spordikeskuses, 31 km start kell 11 Arula teeristis Otepää–Puka maantee 8. kilomeetril ning naistesõit algab kell 12 Palult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles