Läti korruptsioonitõrjujatele mõisteti reaalne vangistus

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti korruptsioonivastase büroo kontor Riias.
Läti korruptsioonivastase büroo kontor Riias. Foto: Liis Treimann

Riia ringkonna kohus mõistis raha omastamises süüdistatud endised Läti korruptsioonitõrjebüroo ametnikud Janis Imša ja Indra Veipa esmaspäeval reaalselt vangi.


Salastatuse režiimi kindlustamise osakonna peaspetsialistile Imšale määras kohus seitsmeaastase vabadusekaotuse koos vara konfiskeerimisega ning 1800 lati (ligi 40 000 Eesti krooni) suuruse rahatrahvi, teatas BNS.

Sama osakonna eksjuhile Veipale mõistis kohus viieaastase vabaduskaotuse ja riigiametites töötamise keeldu viieks aastaks. Raha omastamise süüdistuses mõistis kohus Veipa õigeks.

Mõlemad kaebealused vahistati kohtusaalis.

Prokurör Velta Zaluksne palus kohtul mõista oma süüd tunnistanud Imšale nelja-aastase vabadusekaotuse koos vara konfiskeerimisega ning 1800 lati suuruse trahvi, aga Veipale kuus aastat vangistust koos vara konfiskeerimisega ning riigiametis töötamise keeldu viieks aastaks.

Erinevalt Veipast nägi prokurör Imša tegevuses kolme süüd pehmendavat asjaolu: oma süü tunnistamist, koostööd uurimisega ning omastatud raha tagastamist.

Süüd raskendava asjaoluna osutas prokurör, et nad omastasid raha ametiseisundit kuritarvitades.

Imšat süüdistatakse asitõendina hoitud 82 908 lati, 24 550 euro ja 7800 dollari omastamises, Veipat süüdistatakse ametikohustuste mittetäitmises ning 14 250 lati, 19 487 dollari ja 13 995 euro omastamises.

Raha kadumise ilmsikstuleku tõttu kaotas ameti korruptsioonitõrjebüroo juht Aleksejs Loskutovs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles