ERR.ee: Helme sõnul on Vene võimud juba üsna hirmul

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Eesti endine suursaadik Moskvas Mart Helme leiab, et Venemaad tabanud sügav majanduskriis ja sellest tingitud üha sagedasemad meeleavaldused, on võimudes piisaval hulgal kartust tekitanud, teatas

ERR Uudised

.

«Need kaadrid, mida me oleme viimastel päevadel näinud, kuidas massiivse miilitsa jõuga aetakse laiali ka kõige tühisemad väikesed demonstratsioonikesed, näitab, et võim on tegelikult juba väga hirmul,» rääkis Helme intervjuus «Välisilmale».

«Võim kardab, et kui ta näitab leebet kätt, siis väljuvad sündmused kontrolli alt ja üha enam ja enam inimesi tuleb välja,» märkis ta.

Helme sõnul on aina enam märgata, et Venemaa kotka kaks pead (president Dmitri Medvedev ja peaminister Vladimir Putin - toim) ei vaata enam ühes suunas.

Endise suursaadiku hinnangul on Venemaa oma praegustes hädades ise süüdi.

«Headel aegadel, nii nagu see Venemaal paraku on ajaloos üsna tavapärane olnud, kulutati raha mitte sihipäraselt. Kui me võtame kasvõi sellised jaburad jõudemonstratsioonid, nagu kaugpommitajate lennud maailmamerede kohal, vene laevastike saatmised Ladina-Ameerikasse ja Vahemerele, sõjasadamate avamise plaanis Süürias ja mujal - see kõik maksab kohutavalt palju,» selgitas ta, lisades, et Venemaad ootavad ees rasked ajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles