Sakala selts kerkis klubide karikal kolmandaks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markko Ratas
Markko Ratas Foto: Erakogu

Viljandi Sakala selts sai Eesti kergejõustikuklubide karikavõistlustel Võrus esialgsete arvestuste järgi neljanda koha, ent punktide täpsustamise järel tõusis kolmandaks.


«See on päris korralik saavutus, ehkki alati võib paremini,» lausus kergejõustikuseltsi Sakala eestvedaja ja treener Tiit Aru.



Treener nentis, et nagu praegusel ajal tavaline, kimbutavad kergejõustiklasigi viirused ja sporditraumad. «Suuremate ja väiksemate tervisehädadega sportlasi on meie ridades omajagu.»



Ehkki viljandlased polnud karikavõistlustel esindatud oma parimas võistlusvalmiduses, ei arvanud Tiit Aru, et võidukarikat pälvida olnuks utoopiline.



Eesti klubide meeskondliku karika võitis Pärnu spordiklubi Altius Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi ja Sakala ees.



Selles, et Sakala seltsi esindus lõpuks kolmandaks tuli, oli oma osa õnnel. «Kümne ala kokkuvõttes edestas ta Võru Lõunalõvi klubi ühe punktiga. Võrulastel ebaõnnestus täielikult teatejooks,» rääkis Tiit Aru.



Üksikaladelt Viljandimaa kergejõustiklastel võite võtta ei õnnestunud. Kõrgemad võistkondlikud punktid teenisid teise koha saanud Teet Meerits, Markko Ratas ja Urmas Aaskivi.



Kuulitõukes teist tulemust näidanud Markko Ratas sai oma parimal sooritusel kirja 15.96, Urmas Aaskivi ületas teivashüppes kõrguse 4.70 ning Teet Meeritsa aeg oli sprindis 6.97.



Neljanda koha punktid teenisid Tarmo Riitmuru kaugushüppes ja Martin Mooses 1500 meetri jooksus, samuti Sakala nelik 4 x 200 meetri teatejooksus.



«Oleksime kindlasti parema tulemuse saanud, kui oleksime Tarmo Riitmuru klubi nimel rohkem eksplua-teerinud. Aga et ta valmistub «Reval Hotels Cupiks», ei pidanud ma õigeks teda enam kui ühel alal kasutada,» rääkis Tiit Aru.



Naiskondlikel karikavõistlustel teenis Viljandi Sakala selts 11. koha. Karika pälvis Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi.



Rahvusvaheline mitmevõistlejate mõõduvõtt «Reval Hotels Cup» leiab Tallinnas aset eeloleval nädalavahetusel.



Nädal hiljem selguvad pealinnas Eesti sisekergejõustiku meistrid.


Täna aga teeb mõni Sakala kergejõustiklane kaasa Tallinnas talvise kergejõustiku seeriavõistluse «BIGBANK» teisel etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles