Prokuratuur saatis ehitusärimehe mõrvas süüdistatavad kohtu alla

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Käärson mõrvati, et saada temalt kätte 560 000 krooniga portaalis auto24.ee müügis olnud BMW maastur.
Karel Käärson mõrvati, et saada temalt kätte 560 000 krooniga portaalis auto24.ee müügis olnud BMW maastur. Foto: Maiu Kurvits

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse kaht meest ehitusärimees Karel Käärsonilt ebaseaduslikult vabaduse võtmises ja üht meestest tema mõrvas.

30-aastast Vitalit süüdistatakse selles, et ta võttis koos 47-aastase Alexandriga mullu suvel Tallinnas Karel Käärsonilt ebaseaduslikult vabaduse.

Samuti süüdistatakse mehi selles, et nad röövisid kannatanu kasutuses olnud sõiduauto BMW X5 ning talle kuulunud rahakoti ja pangakaardid, millega võtsid hiljem erinevatest automaatidest välja sularaha.

Eelnevate kuritegude varjamiseks tappis Vitali sama päeva õhtul Karel Käärsoni. Alexandrit süüdistatakse selle kuriteo varjamises.

Veel on esitatud meestele süüdistus tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises ja tulirelva helisummuti ebaseaduslikus käitlemises.

«Karel Käärson sattus ohvriks seetõttu, et soovis veebiportaalis avaldatud kuulutuse kaudu oma BMW X5 maasturit müüa. Süüdistatavad aga soovisid ära kasutada võimalust hinnalise sõiduki hõivamiseks. Seekord ei piirdunud asi aga varavastase ründega,» ütles uurimist juhtiv Põhja ringkonnaprokurör Toomas Tomberg.

«Taolised juhtumid on äärmiselt keerulised, kuna infot selle kohta, mis kannatanuga täpselt juhtus, on väga vähe ning kurjategijad teevad kõik, et oma jälgi ja juhtunuga seotust peita. Tõe välja selgitamine nõuab sellistes olukordades kriminaalpolitseinikelt nädalatepikkust pühendumist,» ütles Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juht vanemkomissar Reimo Raivet.

Politsei ja prokuratuur hoiatavad inimesi, et kallihinnalist vara ise müües peaks potentsiaalsete ostjatega kohtudes olema ettevaatlik.

Kokkusaamine tuleks kindlasti korraldada mõnes rahvarohkes kohas ning võimalusel kutsuda kaasa ka mõni usaldusväärne tuttav.

BMW X5 maasturit müües kesksuvel kadunuks jäänud ehitusettevõtja Karel Käärson leiti Harjumaalt inimtühjast paigast tapetuna mullu novembris, tema arvatavad röövmõrvarid peeti kinni.

Sõbra kadumise pärast muretsenud tuttavad käivitasid mehe leidmiseks suvel ajakirjanduses ja internetifoorumites laialdase kampaania, mis tulemust ei andnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles