Piraadid vabastavad tankilastiga Ukraina kaubalaeva

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraadid Ukraina kaubalaeva Faina tekil.
Piraadid Ukraina kaubalaeva Faina tekil. Foto: Reuters / Scanpix

Somaalia piraadid peaksid lähimate tundide jooksul vabastama Ukraina kaubalaeva Faina, mille pardal on 33 tanki, muid relvi ja laskemoona.


Reutersi teatel on piraadid saanud kätte 3,2 miljoni dollari (42 miljonit Eesti krooni) suuruse lunaraha, misjärel on nad lubanud aluse ja selle meeskonnaliikmed vabastada.

«Mereröövlid on veel laeval ja jagavad raha,» ütles tundmatuks jääda soovinud kohalik mees Haradheere sadama lähistelt. Tema kinnitusel vabastatakse laev lähitundidel.

Piraatide tegevust jälgiv organisatsioon Ida-Aafrika Meresõitjate Abiprogramm pole lunaraha kätte saamist ja kaubalaeva vabastamist veel kinnitanud.

Möödunud aasta 25. septembril kaaperdasid piraadid Somaalia ranniku lähistel Keeniasse teel olnud Ukraina kaubalaeva Faina, mis transportis laskemoona ja muu sõjatehnika kõrval ka 33 T-72 tüüpi lahingutanki. Kaubalaeva kinnipidamisele kaasnes suur rahvusvaheline tähelepanu.

Kuigi piraadid nõudsid laeva vabastamise eest alguses kümnetesse miljonitesse dollaritesse ulatuvat lunaraha, siis hiljem vähendati seda 3,2-le miljonile dollarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles