Pidustustel tuleb säästa kõhu arvelt

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Pingelise eelarve tõttu proovib Tartu linn tänavuse vabariigi aastapäeva vastuvõtu kulutused tõmmata miinimumini. Nii tuleb ilmselt loobuda suupistetest ja vahuveinist, millele kuluks üle poole peo eelarvest.





Algselt oli tänavuse vastuvõtu peale, kus tunnustatakse ka Tartu linna aukodanikke ja Tartu Tähe kavalere, plaanitud kulutada 275 000 krooni. Abilinnapea Jüri Sasi kinnitas, et seda summat tuleb tublisti kärpida.



«Ilmselt me peame selle summa veel kord üle vaatama,» tõdes ta. «Kui me juba hakkame mõtlema negatiivse lisaeelarve peale, siis on ka see üks koht, kus saab kokku hoida.»



Ammu kokku lepitud


Linna maine- ja turismiteenistuse juhataja Kairi Ustav sõnas, et 23. veebruaril Vanemuise kontserdimajas kavandatud kontserti ära jätta ei saa, kuna selleks on esinejatega kokkulepped sõlmitud juba aasta tagasi.



40 minutit kestva kontsertetenduse peale kulub umbes 50 000 krooni. Kava on kokku pannud Tartu laulupeo lavastaja Jaanus Randma. Kontserdil esinevad HaleBopp Singers, puhkpilliorkester Popsid, ansambel Sannalise’, Jaan Sööt, rahvatantsuansambel Tarbatu ning Tartu Akadeemiline Meeskoor. Õhtul mängib tantsuks Rock Hotel.



Linnavalitsus on laiali saatnud 500 kutset kahele, sama palju kutsutuid oli ka möödunud aastal, siis tuli peole 700 inimest.



«Peaministri kõnet ära jätta ei saa, aga see ka ei maksa midagi,» mõtiskles Sasi kokkuhoiukohtadest rääkides. «Aukodanikele peame tunnustust avaldama, lilled andma ja ordenid rinda panema.»



Nii on Sasi sõnul ainus võimalus säästa söögi-joogi, dekoratsioonide ning ürituse salvestamise pealt.



Algselt oli plaanis pakkuda suupisteid rootsi laua stiilis. «Me ilmselt peame selle ära jätma,» tõdes Sasi. «Võibolla ei pakuta isegi joodavat, aga me ei ole veel seda otsustanud.»



Kairi Ustav lisas, et parimal juhul saaks catering’ist loobudes vähendada peo eelarvet 110 000 kroonini. Eelmisel, vabariigi juubeli aastal kulus linnal kontsertetenduse jaoks


355 000 krooni, kuid siis oli ka tavapärasest suurejoonelisem üritus. 2007. aastal sai pidu peetud 140 000 krooniga.



Tasuta esineja


Kokkuhoidlik on tänavu ka Tartu maavalitsus. Maavanema vastuvõtt Toomel ajaloomuuseumi valges saalis on algusest peale kavandatud tavapärasest tagasihoidlikum. Maavalitsuse rahandusosakonna juhataja Maila Põlluäär tõdes, et läinud aastal kulus peo jaoks 40 000 krooni, sellele eelnenud aastatel kindlasti üle 20 000 krooni, tänavu on praeguse seisuga maksimaalne eelarve 20 000 krooni.



Maavalitsuse avalike suhete juht Eda Tagamets lisas, et 24. veebruari päeval peetaval peol alkoholi ei pakuta ja ilmselt tuleb kokku hoida ka suupistete pealt.



Üritusele peaks esinema tulema Konguta segakoor, kellele esinemistasu maksma ei pea. Mullu kostitas külalisi oma karge häälega laulja Tõnis Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles