Märt Vooglaid: tulumaksu tõstmine pole võluvits

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Vooglaid.
Märt Vooglaid. Foto: Peeter Langovits

Kinnisvaraärimees Märt Vooglaidi sõnul võiks tulumaksu teema arutamise asemel valitsus kiiresti kriisikomisjoni moodustada.


«Ettevõtte tulumaksu taastamist ma kindlasti õigeks ei pea. Saan aru, et Neivelt viskas selle mõtte välja rohkem provokatsiooniks, et valitsus hakkaks lõpuks kriisi üle tõsiselt pead murdma,» lausus Vooglaid.

Ta lisas, et on Neiveltiga rääkinud ja temagi muretseb selle pärast, et valitsus pole midagi reaalset ette võtnud majanduse elavdamiseks. «Selle asemel, et teha üksikuid kärpeid, tuleb otsida terviklikke lahendusi, võttes appi riigi helgemad pead,» leidis ta. Samas tõdes Vooglaid, et uuel stardipakul tuleb luua ka konkurentsivõimeline maksupakett.

Vooglaiu sõnul pole see lahendus, kui väikesepalgalistelt riigiametnikelt, nagu näiteks raamatukoguhoidjad, 10 protsenti töötasust ära võetakse. «Ministrid ja teised kõrged riigiametnikud peaksid oma töötasusid kärpima, aga ma pole kuulnud, et nad seda tegema kiirustaks,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles