Tenniseässad: dopingukütid ei lase meil elada

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray
Andy Murray Foto: AFP / Scanpix
Maailma tenniseässad on tigedad, sest dopingukontrollide käitumine ei lase neil rahus elada – viimati väljendasid oma pahameelt maailma esireket Rafael Nadal ja neljas asetus Andy Murray.

Uuest aastast jõustusid ka tennisistidele Rahvusvahelise Antidopingu Agentuuri WADA määrused, mille järgi peavad sportlased vastavas ankeedis täpselt ära märkima, kus nad täpselt viibivad, et dopingukontrollid saaksid neid ootamatult külastada, kirjutab Times online.

«Meie privaatsust ei arvestata vähimatki,» kirus maailma esireket hispaanlane Rafael Nadal. «Uued reeglid on uskumatud, peaaegu võimatu on niiviisi elada.»

Murray rääkis, et ta pidi imestusest pikali kukkuma, kui dopingukütid hommikul kell seitse tema ukse taga kolistasid – eriti hämmeldunud oli ta seepärast, et just neli päeva varem, pärast Austraalia lahtistelt tennisemeistrivõistlustelt väljakukkumist, oli teda kontrollitud. Lisaks rääkis Murray, et jahtijad käitusid ebaväärikalt.

«Nad nõudsid dokumenti, et mind identifitseerida. Kes võib veel olla minu kodus ainsa inimesena varahommikul? Siis teatasid nad, et peavad nägema, kuidas ma urineerin,» kirjeldas tulivihane Murray. «Lõpuks nõudsid nad, et paneksin kirja oma aadressi, kuigi asusid ise samal ajal just sel aadressil.»

Kui dopingukontrollid sportlast kolm korda pooleteist aasta jooksul kätte ei saa, määratakse testimisest kõrvalehiilimise eest kaheaastane võistluskeeld. Sportlasel tuleb oma asukoha identifitseerimiseks täita vastavat kaarti, kui Murrayle on selline süsteem vastukarva.

«Kuidas saan ma täpselt kirja panna, kus ühel või teisel ajahetkel olen? Võin ju lennukist maha jääda või lend võib hilineda,» märkis Murray.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles