Saksa majandusminister astub tagasi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa majandusminister Michael Glos astub tagasi.
Saksa majandusminister Michael Glos astub tagasi. Foto: Reuters / Scanpix

Saksa majandusminister Michael Glos ütles televisoonile antud intervjuus, et esitab täna kantslerile oma tagasiastumispalve.


Glos ütles oma erakonna Kristlik Sotsiaalse Liidu (CSU) koosolekul, et valitsuskoalitsiooni liider ja liidukantsler Angela Merkel esitab täna tema nimel presidendile tagasiastumispalve, teatas Deutche Welle.

Sel aastal 65-aastakseks saav Glos on viidanud oma kõrgele vanusele ja avaldanud soovi suurest poliitikast taanduda, kuid Saksa meedias sahistatakse, et tema tagasiastumise põhjuseks on hoopis suutmatus tulla toime ülemaailmse finantskriisi ja maailma majanduse jahenemise tagajärgedega. Samuti on räägitud sellest, et Glos ei saanud läbi oma partei juhtkonnaga.

Saksa meediaväljaanded on süüdistanud Glosi selles, et ta valis tagasiastumiseks kõige ebasobivama aja, sest riik on sõjajärgse perioodi suurimas kriisis. Kriitilisemad juhtkirjad nimetavad tema soovi majandusministri kohalt tagasi astuda vastutustundetuks.

Saksa telekanali NTV teatel saab uueks rahandusministriks 37-aastane CSU peasekretär Karl-Theodor zu Guttenberg. Frankfurter Allgemeine Zeitungi teatel võib uueks ministriks saada ka Baieri liidumaa rahandusminister Georg Fahrensohn.

Merkeli Kristlik-Demokraatiliku Liidu (CDU) sõsarpartei CSU esimees Horst Seehofe peaks uue majandusministri kandidaadi nime tegema teatavaks juba täna, vahendas AFP.

Eelmisel kuul jõudsid valitsuskoalitsiooni kuuluvad erakonnad üksmeelele majanduse abipaketi mahus. Majanduse elavdamiseks eraldatakse tänavu ja järgmine aasta 50 miljardit eurot (780 miljardit Eesti krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles