Vene meedia kutsub dopingukahtlusega laskesuusatajaid toetama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Tšudov
Maksim Tšudov Foto: AFP / Scanpix

Venemaa spordiväljaanne Sovetskii Sport kutsub kõiki venelasi dopingukahtlusega laskesuusatajatele toetust avaldama.

«Venemaa laskesuusakoondis vajab teie toetust!» alustas Sovetskii Sport üleskutset. «Skandaalsel olukorral Vene laskesuusatajate keelatud ainete tarvitamise osas on juba omad tagajärjed. Vaatamata rahvusvahelise alaliidu IBU üleskutsele jätta sportlased rahule kuni B-proovi tulemuste selgumiseni, on mõned nende kolleegid ja ka laskesuusa ametnikud asunud naudinguga olukorda ära kasutama. Näiteks Rootsi laskesuusataja Nilsson kutsub oma blogis idiootideks neid, keda veel ametlikult rikkumises süüdistatudki pole. Lisaks nõuab Saksamaa alaliidu juht Wolfgang Pichler sportlaste diskvalifitseerimist.»

«Kuulujutud ja kõmu ei lisa sportlastele mõistagi optimismi. Nii nagu teatas täna Sovetskii Sportile Maksim Tšudovi suusatreener Viktor Nikitin, üritavad meie koondise sportlased avalikkuse ees võimalikult vähe aega veeta, enda tubades olla ja ei käi ka ilma mõjuva põhjuseta internetis,» seisab üleskutses. «Meie võistkonnal pole lihtne. Sovetskii Sporti toimetus kutsub spordi pöidlahoidjaid tervel Venemaal üles toetama Vene võistkonda Pyeongchangis. Nüüd on seda vaja enam kui kunagi varem. Võistkond peab teadma, et nendega on – kogu Venemaa!»

Sovetskii Sport kinnitab artiklis, et kõik positiivsed teated edastatakse Venemaa koondisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles