Kaheksa-aastane motomees krossib täistuuridel poodiumile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Lepikov on hakkaja noor spordimees.
Madis Lepikov on hakkaja noor spordimees. Foto: Sven Andreson/Valgamaalane

Möödunud pühapäeval Tamula järvel korraldatud jäärajavõistlusel võitis oma masinaklassis mõlemad sõidud Madis Lepikov. Tõrva poiss on kaheksa-aastane ja osaleb kõige pisemate ehk 50cc mootorrataste võistlusel.


Teise koha võitis Tamulas jäärajal Kairo Katkosilt Kose motoklubist. Elu esimese poodiumikoha saavutas legendaarse motosportlase Mart Lajali poeg Mark Oliver, kes oli sõitudes neljas ja kolmas, mis andis talle kokkuvõttes kolmanda koha.



Valga motoklubi esindav Madis Lepikov on enda sõnul mototrenni teinud juba kolm aastat. «Väga meeldib sõita,» kommenteeris ta lühidalt. Et poisil sõit käpas, näitab sel hooajal Räpina motokrossil Eesti karikavõistluse arvestuses võidetud kolmas koht.



Madise isa Margus Lepikov täidab meeskonnas mehaaniku ülesandeid. «Ma ei jõua niipalju remontida, kui poiss sõita tahab,» rääkis ta. Alati ei ole tema väitel lihtne ka treeningkohta leida, sest suurematele masinatele sobivast pehme kattega rajast ei pruugi väiksema ratta jõud üle käia.



«Parim treening on võistlus,» reetis Margus Lepikov ühe hea ettevalmistuse saladuse. Sügisel on tema sõnul plaanis hakata sõitma juba klass suurema mootorrattaga.



Meelis Lehemets Valga motoklubist nimetas noort kolleegi igati tubliks ja hea jutuga spordimeheks. «Vahel vanemad pabistavad, et motosport on ohtlik, ega luba poisse trenni, aga Madise vanemad on tublid ja näitavad, et karta pole vaja,» julgustas Lehemets vanemaid lapsi mototrenni tooma.



Sel nädalavahetusel ootab Madis Lepikovi ees talviste Eesti karikavõistluste neljas etapp Kose-Risti krossirajal.



Valga motoklubi tegemisi saab jälgida kodulehelt motoklubi.rgbdisain.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles