Hanneli Rudi: hea süda

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanneli Rudi
Hanneli Rudi Foto: Peeter Langovits

Mõnel inimesel kohe on hea süda, ei suuda ta rahulikult mööda minna vigase tiivaga varesest ega jalga lonkavast siilist. Võtab nad kaasa ja toibutab üles. Inimesel rõõmus meel, et sai hädasolijat aidata, ja ilmselt on ka hätta sattunud loomakesed abistajale tänulikud.



Selline heasüdamlik tegelane tuli meelde 1. aprillil, kui Edgar Savisaar teatas endise Kalev Meedia juhi Alar Pingi palkamisest. Kohe näha, et pealinna juhib mees, kel süda õiges kohas ja kes aitab hättasattunuid nende varasematest tegudest hoolimata.



Pealegi on Pink just õige mees loodud uuele kohale, sest kes teine olekski töötute või majandusraskustes ettevõtjate muredega paremini kursis kui endine ettevõttejuht, kellelt tööta jäänud alluvad raha loodavad kätte saada.



Ja kui lähiminevikku meenutada, siis ega Pink pole ainus tuntud tegelane, kes linnavalitsusse ametisse on saanud. Samas, kes teine peakski hädasolijat aitama, kui seni edukalt kulgenud äri või tüdrukutebänd enam ära ei toida. Tallinna linnavalitsuses ikka mõne toanurga leiab, kus päevasel ajal varju saab, ning palgarahagi on linnakassas tuntud hädaliste jaoks olemas. Seda isegi ajal, kui linna rahakott kõhnakeseks kipub jääma.



Kui tuntud inimeste palkamine on osa linna sotsiaalsete töökohtade paketist, siis väärib pealinna raad veel eraldi kiitust selle eest, et inimesi palgates ei tehta vahet, kas tegu on sini- või valgekraega. Hädasolijaid tuleb ikka aidata. Eriti neid, keda sel aastal suisa mitu korda tarvis võib minna, sest toimuvad tänavu ju kahed valimised.



Aga kui tõsiselt rääkida, siis uskusid paljud, et Savisaare jutt naljapäeva pressikonverentsil oli aprillinali. Võrreldes paljude teiste sel päeval pastakast välja­imetud naljadega oleks see olnud kindel kandidaat parima nalja tiitlile. Nüüd on siis selgunud, et naljast on asi kaugel ja Pink ongi linnavalitsuses tööl koosseisuvälise nõunikuna, kes linnapeale töötuse leevendamiseks nõu annab.



Maksumaksjana aga tahaks kangesti teada, mis on need muud linnapea antud ühekordsed tööülesanded, mida Pink valimisteaastal täitma hakkab. Meedias on mees isegi tunnistanud, et ta oleks võinud mujalegi tööle minna, kuid eelistas Savisaare nõuniku kohta, kuna seal saab ennast kõige paremini teostada. Igatahes jääb mulje, et kogenud turundustöötaja ei tegele sel aastal mitte ainult töötutega, vaid on seotud ka valimistega.



Kas see tähendab kogu linna täitva K-kohukeste kampaania kordumist või on Pink tänavusteks valimisteks midagi paremat välja mõelnud? Elame, näeme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles