Laulja Mikk Saar pääses vargussüüdistusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Saar
Mikk Saar Foto: Stanislav Moshkov / Bravo!

Laulja Mikk Saar pääses täna Tartu maakohtus oma süüasja aegumise tõttu vargussüüdistusest. Kokku varastasid kohtualused süüdistuse järgi Ühispangalt raha üle 1,3 miljoni krooni.

Saart süüdistati kahes kuriteoepisoodis, mis juhtusid 1997. aasta 15. ja 19. augustil.

Et tegemist oli teise astme kuritegudega ja praeguseks on nende toimepanemisest möödunud üle 10 aasta, esitas Saart kaitsnud vandeadvokaat Marina Valge taotluse lugeda Saare kriminaalasi aegunuks.

Saar oli advokaadiga nõus ja ei taotlenud menetluse jätkamist rehabiliteerimise eesmärgil.

Karistusseadustiku alusel ei tohi isikut kuriteo toimepanemises süüdi mõista ega karistada, kui teise astme kuriteo toimepanemisest on möödunud 10 aastat ja kuriteo aegumine ei ole uue kuriteo toimepanemise tõttu katkenud.

Nädal tagasi lõpetas Tartu maakohus oma määrusega samas asjas kriminaalmenetluse Rimm Ehaste (30), Tauno Ehaste (30) ja Marius Kutateladze (31) süüdistuses aegumise tõttu.

Ülejäänud kahe kohtualuse  - Marek Mägismaa  (29, endise perenimega Libe) ja Marek Vahtra (31) - osas süüdistus aegunud ei ole ning nende kriminaalasjas toimub järgmine istung 12. novembril.

Antud kohtuasjas jõudis kohus üle kuulata enamiku  tunnistajatest.

Eesti Ühispangal on aga võimalik oma haginõue välja nõuda tsiviilkohtupidamise käigus.

Süüdistuse järgi kasutasid kohtualused 1997. aastal ära tekkinud tehnilised võimalused Eesti Ühispangast raha varastamiseks. 

Kohtualused sõlmisid suvaliste isikutega tasu eest kokkulepped nende ühispanga pangakaartide ja PIN-koodide ajutiseks kasutamiseks ning kandsid isikute arvelduskontodele rahasummad.

Kontode omanikud võtsid raha telleri kaudu oma pangaarvetelt välja ja tagastasid selle ülekannete tegijaile.

Seejärel võtsid mehed arvelduskontosid omavate isikute pangakaartidega kohe sama suured rahasummad välja sularahaautomaadi kaudu.

Kokku varastasid kohtualused süüdistuse järgi Eesti Ühispangalt raha üle 1,3 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles