Viljandi ujula ehitus liigub leppe poole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine restoran Vikerkaar Viljandis, mille asemele kerkib veekeskus..
Kunagine restoran Vikerkaar Viljandis, mille asemele kerkib veekeskus.. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnajuhid nõustusid eilsel istungil põhimõtteliselt veekeskuse ehitaja uute lepingutingimustega ja suurendavad leppetrahvi.


Osaühingu Leviehitus reedel raekotta jõudnud uue lepingu projekti järgi kasvaks leppetrahv algul kokku lepitud 10 miljonilt kroonilt 20-le, kirjutab Sakala.

Varem olid firmajuhid arutanud linnavalitsusega võimalust suurendada summat 40 miljoni kroonini, kuid sellele oli linna juhtkond kategooriliselt vastu.

«Pärast mitut arutelu jõudsime seisukohale, et leppetrahvi võib suurendada,» rääkis linnapea Kalle Jents. Nüüd läheb leping kinnitamiseks volikogu kätte ning kui sealt tuleb heakskiitev otsus, saavad Jents ja Leviehituse juht Indrek Saar viimaks kaua tehtud dokumendi allkirjastada.

Leppetrahvi suurendamine osutus linnajuhtidele lõpuks moraalseks küsimuseks, sest pärast juristidega arupidamist selgus, et linna laenuvõimet see ei vähenda. «Teisalt on sanktsioon alati sanktsioon ja sellesse ei saa suhtuda üleolevalt,» tähendas Jents.

Kui suve algul tegutsesid linnavalitsus ja ehitusfirma selle nimel, et jõuda veekeskuse lepingu allkirjastamiseni augustis, siis nüüd loodavad nad kokkuleppe saavutada septembri lõpuks.

Leviehituse juhataja Indrek Saar on öelnud, et asjaga on kiire, sest ehitustööd peaksid algama juba novembris ja enne on vaja teha ka ehitusprojekt.

Linnapea andmetel võib järve äärde kavandatav vaba aja kompleks, millest veekeskus on vaid üks osa, jääda algul plaanitust kolmandiku võrra väiksemaks. Ujulat hoone kahanemine ei mõjuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles