Vilja Savisaar: Ansip tahab lapsed tuua ohvriks valimislubadustele

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar.
Vilja Savisaar. Foto: Toomas Huik.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar vastandub peaminister Andrus Ansipi eilsele mõttele, et 300-kroonine toetus kõigile lastele on ebaefektiivne rahakulutus.


Savisaare sõnul tahab peaminister minna ühiskonna kõige väetimate kallale, kui peab vajalikuks kõigile ühtlase lapsetoetuse maksmise kaotamist.

«Peaminister Ansip on kaotanud igasuguse reaalsustaju,» märkis Savisaar. «Ansip kujutab ilmselt ette, et juhib viie Euroopa rikkama riigi hulka kuuluvat riiki.»

Savisaare sõnul elab uuringute kohaselt ligi 40 protsenti vaesuses ning sellest 15 protsenti süvavaesuses.

«Kust võtab Ansip, et 4/5 inimestele ei ole see 300 krooni vajalik ega ka mingiks oluliseks abiks?» küsis Savisaar. «Peaminister Ansipi väljaütlemised lähevad üha küünilisemaks ja tema suhtumine Eesti riigi elanikesse järjest vaenulikumaks.»

Savisaare sõnul tahab peaminister lapsed ohvriks tuua oma valimislubaduste lunastamise nimel.

Savisaar ütles, et Ansipi tahtmiste järgi süsteemi ümberkorraldamiseks tuleks palgata terve ametnikearmee, kes otsustaks, millisel lapsevanemal on õigus toetust saada ja millisel mitte.

«Keskerakond on seisukohal, et ühtlane lapsetoetus peab säilima ning riigil tuleks leida võimalusi selle tõstmiseks,» märkis Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles