Fordil valmis sedaankerega Fiesta

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ford

Ford avaldas info ja fotod Hiinas toimuval Guangzhou autonäitusel esitletud sedaankerega Ford Fiestast.



Nagu viimasel ajal Fordidele tavaks, kujustati ka kõnealune mudel ettevõtte «kineetilisest disainist» lähtuvalt, kirjutab Autonet.ee.

Valmis see aga eelmisel aastal samal üritusel presenteeritud ideeauto Verve põhjal. Uus Ford jõuab peatselt uues Nanjingi tehases ka seeriatootmisse, müük algab järgmise aasta esimestel kuudel.

Fordi Hiina divisjoni tegevjuhi Robert Graziano sõnul on kõnealune mudel hea näide ühe väikeauto edust Hiina turul. Uue mudeliga tahetakse klientide vajadused veelgi paremini rahuldada ning võimaldada kõigile leida Fordi mudelite seast just oma soovile vastava keretüübiga auto.

Uut Fiestat hakatakse Hiinas tootma Euroopa tehastega analoogseid tehnoloogiaid kasutades ehk siis masin peaks tulema kvaliteetne ja turvaline. Täiendavalt tahetakse suurendada kere jäikust, vähendades samal ajal kaalu, et tagada eeskujulikult väike janu kütuse järele.

Uut Ford Fiestat hakatakse müüma esialgu vaid Aasias. Võimalik, et 2010. aastal alustatakse seda Põhja-Ameerika turu jaoks ka Mehhikos tootma.

Euroopasse paraku ei jõua auto vist kunagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles