Soe talv on loomadesse kevadetunde puhunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina kilpkonn
Hiina kilpkonn Foto: Tallinna loomaaed

Näärikuu viimane nädal on püsinud talve nägu, kuigi nulli ümber kõikuv termomeetrinäit on päeval enamasti siiski plusspoolel. Metsik loodus on segaduses, tihased hakkasid Veskimetsas juba kevadiselt pinnima ja musträstadki «köhatasid» kohati oma häält puhtaks.

Loomaaia uudised

Loomaaia leival olev seltskond ei saa enam aru, mida arvata. Erksamad külastajad kasutavad olukorda ära ja käivad loomi vaatamas aktiivsemalt kui mulluste vihmaseguste ilmadega.

Esimene zoo-osakond tegi algust tavapärase kevadväsimust peletava vitamiinikuuriga alpinaariumis. Täna saabub sinna Helsingi loomaaiast isane manul, kes sügisel paberite ajamise venimise tõttu n-ö rongist maha jäi.

Teine zoo-osakond leidis üllatusena, et kunagi kellegi poolt troopikamajja sokutatud emane hiina kolmküünis-kilpkonn oli öösel munenud. Kahjuks pole tal aga paarilist, et munakurn võinuks olla viljastatud.

Täna saadetakse Helsingi loomaaeda mullu koorunud ja vanemate hoole all üles kasvanud isane hiidmerikotkas, kelle tarvis seal valmib tänapäevane ekspositsioonipuur.

Loodushariduse ja avalike suhete teenistus tekitas loomaaia kodulehele lingi, kust nüüd ja edaspidi leiab pidevalt värskenevat teavet 70. hooaja askelduste kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles