Lufthansa tõrjub SASi

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennukid Müncheni lennuväljal.
Lufthansa lennukid Müncheni lennuväljal. Foto: AP / Scanpix

Lufthansal pole mingit vajadust osta omale Skandinaavia lennufirmat SAS, ütles Saksa lennukompanii Euroopa üksuse juht Karsten Benz ajalehele Dagens Industri (DI).


«Firmal on hea positsioon Skandinaavias, mis meie jaoks on Saksa ja Itaalia järel tähtsuselt kolmas turupiirkond. Äritegevus arenes eelmisel aastal hästi. Oma osa selles on tihedal koostööl SASiga,» rääkis Benz.

«Lähitulevikus ei näe me vajadust koostöö tõhustamisele SASiga, kuid oleme avatud kõigile võimalustele.»

Lufthansa kavatseb osta 2015. aastaks 170 lennukit, vahendas Kauppalehti Online. Ka on firma kasutanud ära tekkinud olukorda ja ostnud eelmisel aastal odava raha eest ära konkurente.

Karsten Benzi sõnul on Lufthansa aktiivseks tegutsejaks Euroopa lennufirmadeturul. «Turu kitsamaks muutumine on tähtis, kuna ülekapatsiteeti on lennunduses palju. See viib aga omakorda pankrotistumisteni.»

Benz rääkis DI-le antud intervjuus, et Lufthansa saab hakkama nii halbadel kui headel aegadel.

Tema sõnul on firma näidanud suutlikkust elada kriisid üle suurendades ja vähendades kiiresti kapatsiteeti.

Lufthansa ja SASi võimalikust liitumisest või mingist teist laadi koostööst on räägitud Skandinaavia firma majandusraskuste tõttu juba mõnda aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles