Edgar Savisaar: uskumatu lugu virtuaalis

Edgar Savisaar
, Keskerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits.
Postimees.ee avaldab Edgar Savisaare blogikommentaari, kus poliitik nõuab ajakirjanduselt miljon krooni enda piltide avaldamistasu.

Uskumatu, aga eile oli Kanal 2 õhtuste uudiste esimene lugu minust! Edgar Savisaar olla oma blogis kasutanud Postimehe, Scanpixi andmebaasist võetud fotosid ilma loata ja nende eest tasumata. Piltide hind pidi olema 500 krooni, aga minu käest nõutavat nüüd isegi 18 000 krooni trahviraha.



Nii palju kui ma tean, olid fotol, millest jutt Andrus Ansip ja Mart Laar muhedalt põsk põse kõrval kudistamas. Hea küll, ma võin selle pildi oma blogist maha võtta, kui see foto kedagi kompromiteerib või muidu kellelegi liiga teeb. Küllap see oli niisugune heade aegade pilt, mida nüüd, kui Ansip on muutunud nii ebapopulaarseks, ei sobi enam rahvale näidata.



Postimees ise on läbi aegade minust tehtud fotodest küll priskelt ära elanud, võib-olla on mõni mees nende eest ka preemiat saanud? Mina ei ole nendel piltidel poseerimise eest kordagi raha saanud ega ole ma seda taibanud küsidagi. Mingit luba minu piltide publitseerimise eest pole ka küsitud. Küsin nüüd Postimehelt ja Scanpixilt 1 118 013 krooni minu piltide avaldamistasu.



Tegelikult ju teavad need, kes seda mulli suureks puhuvad ülihästi, et nad ei saavuta midagi. Mina ei ole ju mingit ajalehte või raamatut välja andnud, kuhu on võetud võõraid fotosid. See on minu isiklik blogi ja seal piltide kasutamine on seadusega reguleerimata. Võib-olla on see kära vaid selleks, et karistada mind tõepoolest sõbraliku kriitika eest hiljutisel meediakonverentsil, mis Postimehe vastutavale väljaandjale nähtavasti hinge ei mahtunud. Pange aga tähele, näiteks sümpaatse Elo Mõttuse piltide avaldamisega ei juhtunud mitte midagi, aga pruukis mul vaid võimumeeste Ansipi ja Laari pilti oma veebipäevikus kasutada, kui kohe läks jamaks. Seda, et siin oleks tegemist Ansipi käsuga Kadastikule, ma veel siiski keeldun uskumast.



Vaadake kui sõnakuulelikult kogu meedia tiražeeris seda pseudouudist! Ootan põnevusega, kuidas Kapo või Kripo teatavad tähtsalt selles küsimuses asja algatamisest minu vastu ning seda kordab võidukalt kogu Postimehe kontsern.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles