Vallavanem üllatas etlejarollis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored emad ja isad koos oma vastsündinud lastega Helme vallamajas pidulikul vastuvõtul. 
Vasakult esimesena istub vallavanem Tarmo Tamm, kellele soostus üks väike poiss sülle istuma.
Noored emad ja isad koos oma vastsündinud lastega Helme vallamajas pidulikul vastuvõtul. Vasakult esimesena istub vallavanem Tarmo Tamm, kellele soostus üks väike poiss sülle istuma. Foto: Vello Jaska

Eelmisel aastal nägi Helme vallas ilmavalgust 30 pisipoissi ja -tüdrukut. Aasta teisel poolel lapse võrra rikkamaks saanud vanemad kutsus vallavalitsus maimukestega 30. jaanuari pärastlõunaks volikogu saali, et nendele siirast tänu avaldada.

Vallavanem Tarmo Tamm asus üllatuslikult esmalt etlejarolli. Ta luges ette Heljo Männi lasteluuletuse «Seitse paid». Seejärel manitses ta kohale tulnud vanemaid oma laste suhtes kannatlikud ja hoolivad olema. «Vald aitab omalt poolt vastavalt võimalustele ja kehtivatele seadustele kaasa teie laste kasvatamisele,» lubas vallavanem.

Siis kutsus ta enesele appi valla sotsiaalkomisjoni esinaise Erja Liivsoni, kellega koos hakati vastsündinutele  nimelisi hõbelusikaid jagama.

Vallavanemal oli noortele peredele edastada ka rõõmusõnum. «Kui siiani on olnud laste sünnitoetus 5000 krooni, siis 2009. aasta eelarvesse planeerisime selle suuruseks 6000 krooni,» väitis ta. «Kui riik tõmbab omalt poolt kulusid kokku, siis meie püüame noorte perede rahamuresid võimaluste piires leevendada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles