Tallinn muudab kaks lasteaed-algkooli pelgalt lasteaedadeks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine lasteaed-algkool muutub sügisel pelgalt lasteaiaks.
Kristiine lasteaed-algkool muutub sügisel pelgalt lasteaiaks. Foto: Arno Saar/ Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus kavatseb oma homsel istungil heaks kiita munitsipaalkoolide võrgu korrastamise tegevuskava aastateks 2009-2012, mis näeb muuhulgas ette kahe lasteaed-algkooli muutmist lasteaiaks.

Kristiine lasteaed-algkool muutub kava kohaselt alates 1. septembrist 2009 ümber koolieelseks lasteasutuseks ning Lasnamäe lastead-algkool 1. septembrist 2010, teatas Raepress.

Linnavalitsuse hinnangul on kahe asutuse ümberkujundamine vajalik lahendus seoses kooliõpilaste arvu vähenemise ning jätkuva vajadusega lasteaiakohtade järele.

Kristiine lasteaed-algkoolis (Rästa põik 3) tegutseb sel õppeaastal ainult kolmas klass, kus õpib kokku 13 õpilast. Lasteaed-algkooli kõrval asub Tallinna Kristiine gümnaasium, kus õpilaste arvu vähenemise tõttu viimastel aastatel on piisavalt vabu kohti õpilaste vastuvõtmiseks Kristiine lasteaed-algkoolist järgmisel õppeaastal.

Lasnamäe lasteaed-algkoolis tegutseb sel õppeaastal ainult kolmas klass, kus õpib 16 õpilast. Kooli kõrval asub Laagna gümnaasium, kus on piisavalt vabu kohti Lasnamäe lasteaed-algkoolis õppivate õpilaste vastuvõtmiseks järgmisel õppeaastal.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul võimaldab uus kava luua Tallinnas ühtlase koolivõrgu, mis järgib munitsipaalkoolide võrgu korrastamise kava 2003-2012 põhimõtteid, mille olulisteks näitajateks on hariduse kvaliteet ja hariduskorralduslik selgus.

«Korrastatud koolivõrgus on võimalik tagada siinsetele õpilastele paremad võimalused mitmekülgse hariduse saamiseks kaasajastatud õpikeskkonnas ning korraldada õppetööd aineti õpperühmades, arvestades õpilaste individuaalseid vajadusi,» märkis Jäppinen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles