Tipp-poliitikutega kohtunud noored toovad ideed riigikokku

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu saal.
Riigikogu saal. Foto: Peeter Langovits

Nädalavahetusel arutlesid rahvastikuminister Urve Palo, regionaalminister Siim-Valmar Kiisler, riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland ning riigikogu liikmed Marek Strandberg ja Taavi Rõivas ühiskonnas aktuaalseid probleeme koolinoortega, valminud resolutsioonid tulevad arutlusele homme riigikogus toimuval Mudel Euroopa Parlamendi täiskogul.

Ühiskonnaelu teravamatele küsimustele lahendusi otsinud sadakond Eesti ja Vene noort kirjutasid pärast konsulteerimist rahvaesindajatega resolutsioonid, mis saavad olema esmaspäeval parlamendisaalis tulise väitluse aluseks, vahendas Mudel Euroopa Parlamendi pressiesindaja.

Näiteks rahvusvähemuste küsimusi arutanud õpilased tegid ettepaneku suurendada pingutusi eestlastele ja muukeelsetele rahvustele ühtse infovälja loomisel, ent samas kutsusid üles inimesi säilitama oma kultuurilist tausta ja rahvuslikku eripära.

Majandusküsimusi arutanud gümnasistid otsustasid aga toetada SMS-laenude  keelustamist. Lisaks tulevad arutlusele Venemaa ja Euroopa Liidu suhted, haldusreformi küsimus ning erinevad lahendused globaalsetele  keskkonnaprobleemidele.

«Sessioonil osalevate noorte jaoks on Mudel Euroopa Parlament esimene kokkupuude kodanikuaktiivsusega, paljud neist lahkuvad siit kõrgendatud  tähelepanuga ühiskonnaelu valupunktide vastu ning sooviga muuta end  avalikkuses tõsiseltvõetavaks,» ütles MEPi president Herman Kelomees.

Täiskogu istungi avab riigikogu aseesimees Jüri Ratas. MEPi patroon on
Euroopa Parlamendi liige Tunne Kelam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles