Tõi sotsid Hispaanias võimule.

Hispaania sotsist peaminister Pedro Sánchez tõestas sel suvel oma laitmatut taju õige hetke tabamisel. Ta kutsus umbusaldushääletuse Mariano Rajoy valitsuse vastu esile ajal, kui Rahvaparteid juba pikalt vintsutanud korruptsiooniskandaal oli ajanud kopsu üle maksa isegi konservatiivide enda toetajatel ning napsas ripakile jäänud valitsusjuhi koha vaevata endale.

Boonusena andis Sánchezse kaval nüke sotsialistlikule PSOE-le uue hingamise: üle pika aja on sotsid taas populaarseim partei Hispaanias.

Suurt rolli Sáncheze menus on mänginud tema julge avang peaministrina. Ta pani kokku Hispaania esimese naiste enamusega valitsuse. Ta lubas Hispaanias maabuda migrantide päästelaeval Aquarius. Ta plaanib kangelaskalmistult minema viia diktaator Francisco Franco säilmed. Ja ta otsustas kõrvale heita karmikäelise hoiaku Kataloonia küsimuses.

Tõsi, nüüdseks paistavad tema mesinädalad läbi olevat. Nagu tihti Hispaanias, on kerkinud esile süüdistused, et Sánchez on oma doktoritöö plagieerinud. Lisaks pahandab paljusid, et riik jätkab relvamüüki Saudi Araabiale. Tema vähemusvalitsuse peamine peavalu on seotud aga tuleva aasta eelarvega.

Aga ka kõige tumedamatel hetkedel võib Sánchez lohutada end sellega, et paljudes kõige nägusamate poliitikute edetabelites on ta kõigutamas seni konkurentsitult esikohta nautinud Kanada peaministri Justin Trudeau trooni.