Kui kasiinos võidetakse suuri rahasummasid harva, siis kasiinofirma Olympic OG maha müünud Armin Karu teenis tehinguga korraliku jackpot’i.

Ei ole palju inimesi, kelle elutöö on saanud konkreetse hinnalipiku, kuid Olympic OG kaasasutaja, ülesehitaja ja pikaaegne juht Armin Karu, kes otsustas kasiinokompanii ära müüa, seda on.

Raha hulk, mida erakapitalifirma Novalpina Capital välja käis, oli 136 miljonit eurot – 130 miljonit eurot 45-protsendilise osaluse eest grupis, millele lisandus kuus miljonit eurot Olympic OG tütarettevõtte Olympic Casino viieprotsendilise osaluse eest. Tegemist oli siis suurima reaalse rahaga, mida üks Eesti ettevõtja oma ettevõtte müügist saanud on. Varem on meie ettevõtete ja osaluste müüjate teenitud summad jäänud alla 50 miljoni euro inimese kohta. Tõsi, novembri lõpus teenis veel suurema summa, 280 miljonit, Utilitase suuromanik Kristjan Rahu.

Koos partneri Jaan Korpusoviga kahest Raplasse üles seatud mänguautomaadist Baltimaade suurimaks kasiinokompaniiks kasvatatud Olympicu asutamisest möödus just 25 aastat.

«Me ei teinud ettevõtet selleks, et saada palju pappi ja ruttu,» on Karu rääkinud laienemisest Olümpia purjespordikeskusse, kust pärineb ka ettevõtte tänane nimi.

Esimesed 15 aastat oli Olympic väga edukas ettevõte, millest ihkasid osa saada ka paljud kurikaelad. Börsileminek 2006. aasta sügisel viis Armin Karu hoobilt Eesti rikkaimaks inimeseks. Paraku ei kestnud edu kaua. Finantskriis tõi kaasa Olympicule suured kahjumid ning Ukraina ja hiljem Rumeenia turgudelt lahkumise. Ka aktsia hind, mis börsil oleku esimestel kuudel raketina taevasse lendas, ei suutnudki aktsiate avaliku emissiooni (IPO) tasemeni tõusta kuni ettevõtte börsiajaloo lõpuni.

Juriidilise kurioossumina on Olympic ametlikult börsiettevõte edasi, aga kuna kõik aktsiad on ühe omaniku käes, ei toimu ka mingit kauplemist.