Odaviskaja Magnus Kirt tõi Eestile EM-pronksi.

Kui Eesti odaviskaja viimati tiitlivõistluste medalit tähistas, oli aasta 2005. Andrus Värniku vägev kullavise Helsingi olümpiastaadionil peetud MMil kannustas ka Magnus Kirti, kes oli toona 15-aastane spordihuviline. 13 aastat hiljem rullis Kirt ise Berliini olümpiastaadionil värske EM-pronksina Eesti lipu lahti. Ent Kirdi imelist aastat ei tähista mitte ainult esimene täiskasvanute tiitlivõistluste medal, vaid tema uskumatu stabiilsus.

Kui mullu tegi ta 19 võistlust ning viskas alati üle 80 meetri, siis tänavu jõudis ta igal 19 võistlusel vähemalt 83-meetrise viskeni. Veel enam – kolm korda Eesti rekordit parandanud Kirt tõusis Rabatis visatud 89.75-ga ka vasakukäeliste odaviskajate maailmarekordiomanikuks.

Kirt tunnistas, et jälgib ka ise statistikat. «See paneb mingil määral pingutama ega lase end lõdvaks lasta. Seda eriti hooaja lõpus.»

Millal võiks aga oodata Kirdilt unelmate piiri ehk 90 meetri alistamist? Kõik eeldused on selleks olemas, ent eestlane jääb kindlaks oma senisele mentaliteedile – tuleb tööd teha ja veel palju vaeva näha. «Olen õnnelik kõikide heade asjade üle. Eks 90 on ikka ilus number ja iga odaviskaja unistus, aga loodan, et olen veel nii noor, et mul on aega seda püüda,» ei hakka ta enne uut hooaega veksleid välja käima.