Uus kroonimata kinnisvarakuningas.

Mees, keda võiks pidada Tallinna uueks kroonimata kinnisvarakuningaks. Vähemalt nii paistab, kui turule pilk peale heita. Endo Tõnuverile kuulub kinnisvaraarendusettevõte Endover Kinnisvara, mis peamiselt linna keskusest väljas aina suurejoonelisemaid projekte arendab. Kuigi ettevõte asutati juba 1995. aastal, siis tõelise hoo sai see sisse just viimasel kümnendil pärast kriisi.

Seejuures väikestelt mõne korteriga arendustelt on jõutud Eesti kõige suuremateni. Ilmekas näide on Lasnamäele rajatud Vega projekt. Alguses hullumeelsena kõlanud plaan rajada 12-korruselise endisesse Mereakadeemiasse 300 korterit, on saamas tõelisuseks. Sel aastal tabas firmat esimest korda ka tagasilöök, kui suvel süttisid ootamatult sama firma arendatavad Volta loftid. Kuid firma hoogu pole see kuidagi peatanud.

Ettevõte on olnud ka mitmes mõttes uuenduslik. Nii näiteks on Endo Tõnuver praegu Loit Linnupõllu juhitud Crowdestate'i põhikunde ning korjab investoritelt 100 euro kaupa sisuliselt projektide stardi- või jätkuraha, kuigi ta oli alguses kuuldavasti kahtlev ühisrahastuse mõttekuses. See uuendus on viinud kogu grupi ka nutika ärimudelini, kus iga projekti tarbeks tehakse uus firma. Nii saab riske maandada ning ühe projekti ebaõnnestumisel ei kannata teised. Samuti on Endover üks esimesi, kes alustas korterite müüki, täpsemalt broneerimist veebis. Vähemalt nii nad ise väidavad.