Suurbritannia uueks peaministriks sai vastuoluline Boris Johnson.

Brexit viis ametist juba teise Briti peaministri, kui Theresa May vandus alla pärast ebaõnnestunud katseid Brexiti-lepe parlamendist läbi suruda. 

Johnson on mõne jaoks parandamatu valetaja ja pealiskaudne tola, teistele sirgjooneline ja tugev liider, kes Brexitiga hakkama saab. Arvamused lähevad lahku, aga sihikindluse puudumises Johnsonit süüdistada ei saa.

Ta on pidanud jonnakat võitlust lubaduse nimel Brexit ellu viia ja võtnud selle käigus riske, mis pole seni end ära tasunud. Kui parlamendi töö peatamise ja rahvasaadikutest ülesõitmise keelamiseks pidid sekkuma kohtud, siis leppeta Euroopa Liidust lahkumise ja ka Johnsoni leppe osas ühines parlament, kes peaministrile järjest tagasilööke serveeris.

Kui parlament polnud valmis Brüsseliga saavutatud lahkumislepet kiirkorras heaks kiitma ja sellega ühtlasi Johnsoni 31. oktoobriks Brexiti lõpuleviimise lubadusele vee peale tõmbas, lükkas peaminister sisse tagasikäigu ja teatas, et Brexiti saavutamine on võimalik vaid uute valimiste järel.

12. detsembril ootab peaministrit tõetund: kas jätkub ummikseis või hakkavad Brexiti kulgu kontrollima sootuks teised jõud.