Poistebänd BTS on Korea popi ehk K-popi lipulaev, millega on maailmas raske võistelda. Sest ta on liiga ideaalne!

Merili Luuk, BTS austaja: «Oh my my my!* Väljamüüdud staadionikontserdid maailma uhkeimates paikades;  koostöö Lääne muusikahiidude Ed Sheerani, Halsey, Khalidiga; Billboardi edetabelis biitlite rekordite löömine, rääkimata erinevate sotsiaalmeediakanalite (Twitter, Youtube jne) rekorditest – kõik see on juhtunud vaid ühe aastaga.

Vastupidiselt sellele, mida täiuslikust välimusest oodata võiks, ei ole BTS – liikmed RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V and Jungkook nukud, keda on voolitud Aasia ideaalide järgi. Nad julgevad oma muusikas rääkida ülekohtust, depressioonist, unistustest ja elust, mis puudutavad miljoneid inimesi. Just seetõttu, et nendega on võimalik samastuda.

BTSi laulud räägivad eneseotsingutest, eneseaustusest, lubadustest iseenda eest ja depressioonistki, on nad leidnud tee miljonite fännide südametesse rahvusest, vanusest ja soost olemata. Nõnda pole imestada, et mullu käivitasid nad ÜRO peaassamblee ees UNICEFi kampaania julgustamaks noori rääkima kiusamisest ja kuritarvitamisest. Ohverdades tükikese enda elu lavalummuse nimel. Iga generatsioon vajab midagi, mis oleks nende teejuhiks. Biitleid enam pole, nüüd on paljudele selleks BTS.»

*Katkend BTSi albumi “Map of the Soul: Persona” nimiloost “Boy with Luv”, millel on Youtube’is 635 miljonit vaatamist.

Aasias ideaaliihalus tähendab korda, täiust ja ebainimlikkust. See, mida teevad bändi BTS seitse poissi laval, meenutab esmapilgul pigem arvutianimatsiooni kui inimlikku etteastet. End küberruumis koduselt tundvad tulevikuinimesed ootavad, et ka staarid näeksid välja nagu nukud. Korea meelelahutustööstuse niiditõmbajad tabasid turu ihaluse ära ning asusid uusi ikoone tootma.

Stilistika aspektist vaadatuna on resultaadiks on ülilihvitud, robotlikud karakterid. Tuunimata maailm on liiga karm ja kole. BTS on seevastu ilus. Poleeritud naha ja saleda nukukeha, suurte silmade, roosade põskede ning ideaalsesse vormi sätitud pastelltoonides juustega. Hullutavad publikut ideaalselt väljamõõdetud pilkude ja täiuslikkuseni sünkroonseks lihvitud liikumisega. Kuid miski ei tule selles maailmas lihtsalt, vaid eeldab ülikarmi drilli titepõlvest peale. 

Noorte popikoonid täna ütlevad üht-teist tulevikumaailma kohta, oska vaid märgata.