Rahvuslooma seiklused läksid rahvale korda.

Veebruari lõpus päästsid kolm Sindi paisul töötavat meest – Rando Kartsepp, Robin Sillamäe ja Erki Väli – läbi jõejää vajunud looma. Mehed pidasid teda koeraks, aga kui šokis ja alajahtunud loom veterinaari juurde ülevaatusele jõudis, selgus, et ära päästeti hoopis umbes aasta vanune noor pajuvasikas. Hästi dokumenteeritud päästmisoperatsioon, hea ligipääs fotogeenilisele loomale ja tunamullu rahvusloomaks valitud metsakutsu tähelend algaski.

Enne loodusesse laskmist pani keskkonnaagentuur võsavillemile veel külge raadiosaatja, et olla ka hiljem tema tegemistega kursis. Rahvas jälgis rõõmuga, kuidas noor susi rändab läbi Eesti, ja kuulas huviga kriimsilmaspetsialistide juttu trajektoori kohta.

Ühtäkki sai aga lõbu otsa – raadiosaatja vaikis ja hallivatimees oli kadunud. Lõplikku tõde metsahalli kadumise kohta teada ei saadudki. Ei suudetud lõplikult tõestada ega ümber lükata kahtlust, et sorgsaba eluküünla lõpetas salaküti kuul.

Natuke pärast seda, kui lambavaras radarilt kadus, hakkas eesti rahvast rõõmustama Brigitte Susanne Hunt. Noor neiu hallsaksa vastu ei saanud. Nimi teda küll toetab, aga rahvuslooma staatuses pühajürikutsikas on Google'i otsingutes pidevalt populaarsem. Korraks on neiu end populaarsemaks rebinud augusti alguses ja novembri alguses, aga algupärase kõrvekutsika vastu ta ikka ei saa.