Jumal tänatud, et Ott Tänak ja Martin Järveoja ajaloolise maailmameistritiitli Kataloonias üks etapp enne hooaja lõppu ära kindlustasid. Nad said tiitlit tähistada väärikalt, eheda emotsiooniga.

Ja see, et tiitel just Kataloonias kindlustati, oli puhtalt Tänaku vägitegu. Ta võinuks Kataloonia punktikatsel rahulikult võtta ja suhteliselt turvalise eduga Austraalia etapile vastu minna.

Tagantjärele teame, et ka selline lähenemine oleks maailmameistritiitli toonud, sest hooaja viimane etapp jäeti metsapõlengute tõttu ära. Aga Tänak ei soovinud novembrikuu esimesel pühapäeval midagi juhuse hooleks jätta ja sai tänu sellele end maailmameistrile vääriliselt tunda. Hooajal sõidetud 13 etapist võitis Eesti ekipaaž koguni kuus! Kolmel korral jõuti veel poodiumile.

Kahjuks ei saanud eestlased Austraalia metsapõlengute tõttu võimalust Toyotaga meeskondlikku MM-tiitlit kaitsta. Juba järgmisel hooajal kihutavad nad konstruktorite arvestuses uue valitseja Hyundai värvides. Kuidas kolme maailmameistri koostöö hoo sisse saab, näeb esimest korda 23.–26. jaanuarini sõidetaval Monte Carlo rallil.