Võitis anglo-ameerika meelelahutusmaailma Suure Slämmi – parima meespeaosalise Oscari, Kuldgloobuse ja BAFTA.

Ühte Zanzibari sultanaadi parsi perekonda sündis 1946. aastal noormees, kes sai nimeks Farrokh Bulsara. Maailm sai teda tundma siis, kui perekond juba Inglismaale oli kolinud, ansambli Queen solisti Freddy Mercuryna, keda loetakse läbi aegade üheks parimaks rokklauljaks.

1981. aastal sündis Los Angeleses Egiptuse immigrantide perre Rami Malek, kellest sai produtsent ja näitleja. Silma hakkas ta paistma juba USA telesarja «Mr. Robot» häkkerist peaosalist kehastades, mis tõi mitu auhinnanominatsiooni. Aga selleks, et võita anglo-ameerika meelelahutusmaailma Suur Slämm oli vaja linale astuda, kehastades just Freddy Mercuryt.

Publik oli samuti Maleki loodud rollist vaimustuses, ehkki kõlas ka etteheiteid, nagu oleks Malekist filmis silmatorkavamat rolli mänginud talle suhu pistetud võimsad proteesid. Ja ega film ise ka Queeni lugu kuigi hästi ei jutustanud, aga nii juhtub ikka, kui vanad pässid, kes veel elus, saavad hakata kaasa rääkima, kuidas nende nooruspõlve peab kujutama.

Järgmisena näeme Malekit kinos juba 2020. aasta märtsis, kui ta järjekorras 25. James Bondi filmis «Surm peab ootama» mängib salaagendi peamist vastast. Ootame põnevusega, sest eks kurikaelad kukuvad ikka huvitavamalt välja kui paipoisid.